Så jävla snyggt!

Under påskhelgen tecknade jag den femte sidan på min mytologiska serie. Och det blir så satans jävla snyggt! Dock är jag lite för awesome för min gamla skanner, som inte riktigt klarar av att hantera alla mina skrafferingar. Hoppas jag lyckas få till berättelsen lika bra som bilderna. Mitt självförtroende kan svänga väldigt kraftigt fram och tillbaka där. Ena dagen är jag förvissad om att förmågan att skapa engagerande berättelser är min stora superkraft och andra dagen säger en torr röst i mitt huvud att alltihop bara är skit.

Annars förflöt påskhelgen lugnt och stilla. Jag satt mest hemma, tecknade och åt godis. På söndagen åkte jag dock in till Gävle och träffade min vän Mats. Vi promenerade runt några timmar i den bleka vårsolen (jag gillar sol. Jag är förvisso en glåmig typ som aldrig skulle sätta mig och sola, men jag blir glad av ljus och värme), sedan tittade vi på ”Pans labyrint”. Jag gillade den. Mörk, vacker, tragisk, sagoaktig.

 • Anonymous

  Riktigt snyggt.Kommer du till Spx?

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Tack!Ja, absolut.

 • Anonymous

  Du har aldrig funderat på att söka jobb/frilansa som illustratör?

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Jag har väl funderat på det ibland, men jag har alltid varit rädd för att jag då skulle slita ut rygg och händer snabbare och inte kunna teckna det som jag verkligen VILL teckna. Jag är dessutom usel på att göra reklam för mig själv och har inget särskilt stort kontaktnät, så jag skulle nog inte kunna leva på det. Sedan är jag inte så bra på de datorprogram som man bör kunna heller. ^^;Fast det hindrar ju inte att jag kan ta små uppdrag då och då.

 • http://nezzla.blogspot.com Nezzla

  Snyggt! Vad är det för scanner som man bör ha för att scanna sånt här? Jag vill köpa en A3 scanner, men kan inget om märken och vad man bör kolla efter. Jag har ju inte råd med dyra grejer heller…Jag gillar också Pans labyrint! Rekomenderar "Hellboy II" och "El orfanato". Samma filmskapare =)

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Tack!Jag vill också ha en A3-skanner. Mina serieoriginal är i A3-format, så hittills har jag alltid fått kopiera och förminska dem innan jag kan skanna in dem (och det föresätter ju att man har en schysst kopiator nära till hands).Det är bra om man har en skanner som kan skanna in grejer på hög upplösning. Min seriesida var skannad på 700 dpi, och så mycket mer tror jag inte min skanner klarar av. Eftersom jag har med så mycket skrafferingar skulle det förmodligen behöva skannas in på… kanske 1200 dpi? Jag vet inte, jag har inte så jättebra koll.Tack för filmtipsen! 🙂