Efter SPX

Ska försöka summera årets SPX, men det är inte det lättaste då jag fortfarande är ganska omtumlad över allt som hänt. Jag är ju en blyg, tillbakadragen flicka i vanliga fall som tillbringar den mesta tiden ensam i lägenheten, så det är alltid lite av en chock att komma ut på en festival med en massa människor och intryck överallt (men som ändå alltid är värt det eftersom SPX också är grymt inspirerande och man får möjlighet att träffa sina läsare och serietecknarkollegor som man annars inte ser så ofta).

Det här året hände det dock ett par saker utöver det vanliga. För det första fick jag slutligen träffa en av min ungdoms stora idoler, Peter Madsen (som tecknat den otroligt snygga och underhållande serien Valhall, ifall ni skulle vara helt ovetande). Joacim knuffade fram mig till Ekholm & Tegebjer förlags bord där han satt och signerade. Med något skakig röst mumlade jag någonting om vilken stor inspiration han hade varit för mig och skänkte honom ett ex av Agnosis #8 (som han vänligt bläddrade igenom och uttryckte sig gillande om. Han köpte till och med min bok Det är inte så här det ska vara som jag också tagit med till försäljning).

Här står jag och väntar på att få mitt ex av Valhall 15 signerat. Jag ser lite konstig ut. Det är för att jag fortfarande är lite skakig.

Nästa omtumlande grej var att det senaste numret av Agnosis fick Seriefrämjandets stora fanzinpris 2010. Ett tjusigt inramat diplom och ett par kassar med serieböcker. Jag vet inte riktigt hur jag såg ut när jag stod där uppe på scenen och mottog applåderna, men jag var glad. RIKTIGT GLAD. Här hade jag gått och nojat mig över att folk kanske inte skulle gilla mina mytologiska serier och så får ett av fanzinen, där en sådan serie är med, pris! Happy happy!

Tyvärr var jag ovanligt trött och virrig under detta årets festival (ber om ursäkt till vänner och bekanta att jag inte var mer social med er), så jag gick inte runt och tittade lika mycket bland de andra tecknarnas bord som jag brukar försöka göra. Men lite köpt och bytt blev det allt.

Agnosis #9 och mitt fina diplom (innan det blivit inramat). Wheeee! Men nu ska jag återgå till sängen och dricka te och läsa serier.

 • http://www.blogger.com/profile/06211095992353113280 Malin

  Grattis Li! 🙂

 • http://talk.consimworld.com/WebX?14%4065.KFEQajCR2RZ.65%40.1dcdf4df Göran S

  ÄNTLIGEN!alternativtRätt låt vann!

 • http://www.blogger.com/profile/08942471770602309424 JennyB

  Har ju redan sagt det en gång, men vem bryr sig – GRATTIS igen, jippiii! ^^

 • http://nezzla.blogspot.com Nezzla

  Grattis! =) Klart du skulle vinna! =)

 • http://www.blogger.com/profile/01051603540945726151 Tomas Antila

  En välförtjänt vinst! Grattis!:)

 • http://www.jennula.com Jenny

  Grattis, det var du och Agnosis helt klart värda (läste igenom dem på söndagen och de var najs! Kul att läsa de mytologiska serierna på svenska också :)!

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Tack så mycket allihopa! <3

 • Anonymous

  Som jurymedlem kan jag berätta att det inte alls var utan avsevärd konkurrens; det krävdes en lång diskussion för att kora vinnaren, men när väl röken på juryns slagfält hade skingrat sig så rådde ingen större tvekan om vilken som var favoriten. Jag tror också att alla individuella jurymedlemmar hade nominerat Agnosis. Mycket välförtjänt. (Men till alla andra som var nominerade kan jag säga att det inte var lätt att sålla bort någon överhuvudtaget.)Li, jag vill också be om ursäkt för min klumpiga hälsningsreplik. "Känner du igen mig i år?" är inget jag själv tycker är kul att höra som ansiktsblind. Märkligt att sådana repliker ändå alltid lyckas slinka ur min käft./ola he

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Det bör det ha varit. Det var riktigt bra grejer som var nominerade.Det var ingen fara. När du sa så där fick jag faktiskt en aning om vem du kunde vara (vilket jag nog inte hade fått annars), men eftersom jag inte var absolut säker vågade jag inte säga nåt. ^^

 • Anonymous

  Grattis och hurra, Li! /Mats (utan portkod)

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Tack, Mats! ^^

 • Maria Markusson

  Grattis! Vi ses imorn 🙂

 • Björn Wahlberg

  Grattis, Li, till det välförtjänta priset! Och kul med intervjuerna i DN och Gefle Dagblad! Du är helt klart en av Sveriges bästa serietecknare. Allt gott, Björn Wahlberg

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Tack så mycket, Maria och Björn!