If a thing is worth doing…

Utdrag ur Finder: Talisman av Carla Speed McNeil. Utöver att vara en stor förebild vad gäller tuschning och skrafferingar, hade jag även ”if a thing is worth doing, it’s worth doing badly” som motto när jag började ge ut mitt fanzine Agnosis för snart sex år sedan. Det är något jag måste påminna mig själv om nu när jag håller på att fastna i ohälsosam perfektionism.

Och det börjar nog redan bli lite bättre. I helgen åkte jag iväg och hälsade på Joacim. Det var trevligt att åter vandra runt längs Uppsalas gator och sitta på café och äta smörgås med fetaost. Men framför allt kollade jag igenom universitetsbiblioteket efter böcker med lämpligt referensmaterial till den där mytologiska serien som jag vill göra. Deras hylla med klassisk arkeologi är ju något större än stadsbibliotekens. Även om jag inte hittade några bilder av den typen som jag helst ville ha (förmodligen av den anledningen att det just inte finns några), hjälpte det mig ändå att få lite tydligare bilder i huvudet av hur bakgrunderna skulle kunna se ut. Och det är det viktiga. Det betyder att jag faktiskt kan sätta mig ner och börja skissa. För det här är värt att göra. Även om det inte blir perfekt.

 • http://talk.consimworld.com/WebX?14%4065.Sbxwar2gTVS.127%40.1dcdf4df Göran S

  Bravo!

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  🙂

 • http://smorkin.wordpress.com smorkin

  Dåligt samvete här: Jag har första samlingen med Finder och gillade den skarpt, men har av någon anledning glömt skaffa flera delar. Argh! Mer att läsa!Eller kanske snarare: Yes! Mer att läsa!

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Finder är en riktigt bra serie! Mina personliga favoriter hittills (förutom första delen) är Talisman, Dream Sequence och The Rescuers.

 • Pingback: God Jul! | Agnosis()