Tårta, tekannor och knullgummin

Jo, jag fyllde ju faktiskt år i söndags. Egentligen inte mycket att orda om. Tacos och tårta hemma hos min familj (familjen på mammas sida borde jag väl säga, eftersom jag faktiskt har två familjer nu för tiden). Joacim kom också och hälsade på från Uppsala. Eftersom jag är en ökänd teofil gav familjen mig ovanstående tegrejer i present. Det är min bror Mikael som har gjort tekannan.

Vid fikabordet försökte jag roa Joacim genom att tala på grov sandvikendialekt. Det föll sig så att alla andra samtal i köket hade avstannat just när jag glatt sa: ”kartongvis med knullgummin!” (citat ur romanen ”Syrenernas tid” av Bernt-Olov Andersson). Min mormor sa överraskat att hon inte visste att jag kunde säga sådana ord. Undrar om hon bara tittar på teckningarna i mina serier utan att läsa texten?

  • http://talk.consimworld.com/WebX?14%4065.xgbVaCQVN3o.80%40.1dcdf4df Göran S

    Jag tycker faktiskt att "teofil" ger intryck av att vara en väldigt passande freudiansk felsägning…Har den äran i efterskott!

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Ja, "teo" betyder väl "gud"?Tack! 🙂