Perceptionsstörningar

Det var trevligt med besök i några dagar. Vi tog det mest lugnt, drack te, tecknade lite och snackade skit som vi brukar göra. Jag fick ljusslingor med små stjärnor som födelsedagspresent i förskott. Den ena pryder nu en av mina bokhyllor medan den andra hänger ner från vardagsrumsdörren.

Vi höll oss mest inne i mitt kombinerade sovrum och arbetsrum, eftersom Patrik inte gillade det skarpa ljuset från taklampan i vardagsrummet. Han är en sån där aspie som går runt glödlampor som en fräsande katt. Själv har jag nog aldrig haft några problem med starkt ljus. Faktum är att jag alldeles i början av min bekantskap med Patrik för typ tio år sedan råkade säga nåt i stil med ”ju starkare ljus desto bättre, för då ser jag vad jag håller på med”, och fick ett ganska surt svar tillbaka.

Om jag kan sägas ha några allvarligare perceptionsstörningar så rör de sig främst kring smak och konsistens på mat. Min mamma har berättat att jag fram till två års ålder åt nästan vad som helst, men sedan knappt ville äta någonting. Middagar har under större delen av min uppväxt varit förknippade med oro och obehag. Nästan allt kött går bort, liksom grönsaker med för slemmig konsistens, och smaken av smör och ost kan ge mig kväljningar. Så ser jag också ut som en mager fågelskrämma från dödsriket.

 • http://nezzla.blogspot.com Nezzla

  Intressant. Mina perceptionsstörningar handlar om ljud och känsel. Jag fixar helt enkelt inte gälla ljud. Och känsel, beröring på vissa ställen är jobbigt!

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Jag kan också ha vissa problem med ljud, men det tar sig mest uttryck i att jag har svårt för publiknande miljöer. Det blir för mycket, helt enkelt.Beröring hade jag lite problem med när jag var yngre. Jag gillade inte att röra vid utomstående människor. Det faller sig fortfarande inte helt naturligt att göra det, trots att jag gillar kramar och sånt, men i det fallet kanske det mer handlar om ovana än om perceptionsstörning.

 • http://talk.consimworld.com/WebX?14%4065.gcTJaVqmILA.26%40.1dcdf4df Göran S

  Nu är det ju du som är experten, men jag ställer mig nog ändå en smula tveksam till om det verkligen finns tjocka fågelskrämmor från dödsriket.

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Större delen av invånarna där är nog ganska skelettliknande. Fast mina versioner av furierna (eller erinyerna som de heter på grekiska) är faktiskt ganska frodiga.