Förfinat klotter

Eftersom jag inte verkar ha så mycket att säga för tillfället, så slänger jag upp en bild istället. Jag har ett ritblock som jag klottrar i lite då och då, och ibland blir en teckning så pass bra att jag tuschar och färglägger den för mitt eget höga nöjes skull. Det här är en sådan teckning. Tja, öh… grekisk mytologi. Hades (en av mina absoluta favoritgudar), en döing, asfodelosliljor (eller heter det afodiller?) och en massa gravstenar. Typ.

 • http://www.blogger.com/profile/08942471770602309424 JennyB

  Härligt stämningsfull. 🙂

 • http://nezzla.blogg.se Nezzla

  Åh vad söt! Gillar den jättemycket! Föresten, har precis hittat din blogg och börjat följa den…men jag vet inte vart man hittar dina serier. Skulle vilja köpa Agnosis tex. Vart köper jag den? Jag går i serieaffärer i Göteborg ibland. Någonstans där?Ha det bra!/Malin

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Jenny:Tackar! :)Nezzla:Tack! Vad roligt! Min bok "Det är inte så här det ska vara" borde gå att få tag på hos seriebutikerna i Göteborg. Ett tag hade jag även mitt fanzine Agnosis på Dolores, men det var ett tag sedan så nu tror jag inte att det finns några ex kvar. Staffars serier i Stockholm har det senaste numret och Seriezonen i Uppsala har nog även ex av tidigare nummer. Annars går det också bra att beställa dem från mig (jag kommer dock behöva kopiera upp fler ex av vissa nummer).

 • http://nezzla.blogg.se Nezzla

  Dolores känner jag mycket väl till, brukar åka dit och rota när jag är i GBG =)Jag kan skriva till dig efter jul och allt det där när CSN börjar ramla in, så jag jag köpa några serier! Jag gillar verkligen din tecknarstil, jag är väldigt selektiv med serier, det är egentligen få stilar som tilltalar mig men dina är klockrena! Och så verkar du teckna fantasy har jag uppfattat det? Jag har letat som en dåre efter fantasyserier. Jag gillar också de där bilderna du lägger upp av lite mytologisk karaktär.Okej. Lycka till med den där praktiken på biblioteket förresten!

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Ja, jag har tecknat en del fantasy den senaste tiden. Fantasy var det som jag tecknade från början, men vid ungefär tjugo års ålder övergick jag till att främst teckna vardagsrealism och självbiografiskt och på det viset kom jag in i serievärlden och blev utgiven. De senaste åren har jag dock börjat leta mig tillbaka till det mer fantasifulla igen.Hm, det kanske är Agnosis 6 och 8 som skulle passa dig bäst i så fall? De både numren innehåller serier av mer fantasyaktig karaktär.Att hitta bra fantsyserier är svårt. Roligt att du gillar min stil, för jag bekymrar mig ibland över att den är för gullig. ^^Och tack!

 • http://talk.consimworld.com/WebX?14%4065.uvewaEXhyOC.29%40.1dcdf4df Göran S

  "Roligt att du gillar min stil, för jag bekymrar mig ibland över att den är för gullig"Jag tycker inte du behöver bekymra dig över den saken. Din stil är inte särskilt gullig i sig, tycker jag, det beror på hur du väljer att applicera den. När du tecknar mytologi dras det gärna åt det "gulliga" hållet — kanske för att du är så förtjust i "personerna du ritar, vad vet jag? — men jag tycker inte att dina vardagsrealistiska serier känns "gulliga"….Och det är nog f ö svårt att vara gulligare än Bone, men det är den en av de bästa fantasyserier jag läst…

 • http://nezzla.blogg.se Nezzla

  Läser gärna Agnosis 6 och 8 =)Skriver till dig då efter jul och nyår när man börjar få pengar att leva (och köpa serier)för igen =)Skall hålla utkik efter boken också, i GBG eller stockholm, jag bor ju här emellan, men i Skövde har jag då inte hittan någon vettig seriebutik!

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Göran:Jag tror att det drar iväg mer åt det gulliga hållet i fantasyserierna för att jag upplever det som mer tillåtet att ha en "cartoonigare" stil när man tecknar berättelser som ändå inte skildrar verkligheten. Och i synnerhet mina mytologiska figurer är ganska extrema. Men att jag gillar dem så mycket gör förmodligen också sitt till (och det är den främsta anledningen till att jag plötsligt nojar mer än vanligt. Det skulle kännas mycket värre att få de mytologiska serierna totaldissade än de vardagsrealistiska).Bone, ja. Jag gillar också den serien, även om den kändes mer rolig och originell i början innan det blev mer klassisk fantasy av den. Alltså, den var ju fortfarande bra, men inte riktigt lika intressant.Nezzla:Gött! :)Det är tyvärr svårt att hitta vettiga seriebutiker utanför storstäderna. Folk läser alldeles för lite serier i det här landet!

 • Göran S

  Jag håller med om att Bone var "bättre förr"; det är just den där känslan att man inte alls vet vad som ska komma som är så fantastisk; man följer med på en vild åktur utan att veta riktigt vart den är på väg. När de gamla välkända fantasyelementen kom in i bilden så visste man plötsligt ungefär hur det skulle gå…Fast episoden när Roque Ja introducerades var nog den jag gillade bäst; han var en så oerhört kraftfull och till synes amoralisk varelse, med de kanonsöta smådjuren som perfekta kontraster. (Dessutom var det var så otroligt snyggt berättat när de kämpade sig fram genom grottan.)…Jag gillar nog rent allmänt tekniken att krydda historier med element som kanske egentligen inte tillhör genren — de lättar upp kraven på berättaren, eftersom det är svårt att säga något nytt inom etablerade genrer, och man måste vara en så utmärkt stilist för att bara stilen ska kunna bära upp en "gammal" historia.(Der är kanske därför gillar jag komediserier som t ex "Monk" och "Frasier" så skarpt — bortsett från att "Frasier" är välskriven och välspelad ger Niles' väldigt äkta och länge ständigt frustrerade kärlek till Daphne humorn en klangbotten som går bortom den vanliga TV-sentimentaliteten. Och i "Monk" finns det en tragik som faktiskt aldrig lättar — inte att Adrian är en djupt störd tvångsneurotiker, utan att han är djupt och obotligt olycklig över sin frus död, och aldrig kommer att kunna gå vidare.)

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Ja, precis. Just det att man inte riktigt visste vad som skulle hända gjorde Bone till en väldigt bra serie i början.Jag har en tendens att vilja blanda in element från den vardagsrealistiska genren i mina fantasyserier, eller åtminstone hellre ta upp filosofiska frågeställningar än dramatiska händelser, vilket resulterar i mycket dialog och ganska lite action. Vet inte om det är bra i längden. Jag är fortfarande rätt osäker på i vilken riktning jag ska utveckla de mytologiska serierna.

 • Göran S

  "Jag har en tendens att vilja blanda in element från den vardagsrealistiska genren i mina fantasyserier, eller åtminstone hellre ta upp filosofiska frågeställningar än dramatiska händelser, vilket resulterar i mycket dialog och ganska lite action. Vet inte om det är bra i längden."Men det gör ju att de sticker av från mängden med en egen identitet — Stan Lee och Jack Kirby har ju redan gjort "Thor". En fantasyserie som vågar vara mera filosofisk, eller som lyckas gestalta ett vardagsrealistiskt problem med mytologiska gestalter i huvudrollerna, blir för mig extra intressant (när det är välgjort, förstås).