2009 ur kreativ synvinkel

Nu när ett nytt år närmar sig kan det vara läge att se vad man egentligen lyckats åstadkomma. I början av 2009 hade jag som mål att teckna färdigt ”Theia mania” samt påbörja mitt grekiska mytologi-projekt.

Tja, jag är färdig med kapitel två och tre av ”Theia mania”. Eftersom serien från början var tänkt att bara vara på tre kapitel och sammanlagt omfatta ca trettio sidor, kan man ju faktiskt säga att lyckades lite grand. I nuläget är jag nästan färdig med manuset till det fjärde och sista kapitlet, men flera gånger har jag haft god lust att bara slänga skrivblocket i väggen. Trots att jag fortfarande gillar serien är jag så fruktansvärt trött på att hålla på med den.

Hur blev det med det mytologiska projektet då? Ja, jag har faktiskt tecknat två kortare serier som utspelar sig i den världen (varav den ena finns att läsa i Agnosis #8), även om jag inte lyckats börja på den serie som skulle komma först (den med Nekyomanteion). Det är främst bakgrunderna som ställer till det, samt mina svårigheter att ha flera projekt på gång samtidigt. Men jag har i alla fall gjort någonting, så det är åtminstone värt ett halvt poäng, tycker jag.

I övrigt medverkade jag även i det senaste numret av Nasses Nekrozin och har förstås jobbat från och till på den femte Johannaboken i samarbete med Patrik Rochling.

Häromdagen åkte jag förresten in till Stockholm och fikade med vännen och serietecknaren Stef Gaines. Vi hade inte setts på flera månader, så det var väldigt trevligt. Hon visade mig ett ex av Metro där jag fanns omnämnd under rubriken ”lånetips från Serieteket” tillsammans med Loka Kanarp, Alan Moore, Mike Mignola och Grant Morrison. Sånt gör Li glad.

EDIT: Just, ja. Jag glömde nämna att jag även gjort lite illustrationer till Folkvett, tidskriften för föreningen Vetenskap och Folkbildning.