Skrafferingsfest

Jag kanske inte är någon stjärna på färgläggning, däremot vill jag påstå att jag är en jävel på att skraffera. Den här bilden är också en scen från den där fantasyserien som jag vill göra efter ”Theia mania”. Det är tänkt att vara från Nekyomanteion, ”De dödas orakel”, ett tempel i nordvästra Grekland som troddes stå i förbindelse med dödsriket och där man kunde komma och ställa viktiga frågor till de döda.

För den här bilden har jag helt enkelt tittat på foton av de ruiner som kan ha varit Nekyomanteion, men det verkar inte vara helt lätt att hitta rekonstruktioner av hur det hela en gång kan ha sett ut. Det är det största problemet med den här typen av serier. Att hitta bra referensmaterial. Eftersom jag inte har någon naturlig känsla för bakgrunder, så är jag väldigt beroende av sånt.

Den där förkylningen var förresten ett jävla skämt. I ungefär ett dygn var jag snuvig och öm i halsen, sedan har jag bara gått runt och småhostat de senaste dagarna. Hoppas det var svininfluensan.

  • http://www.blogger.com/profile/08942471770602309424 JennyB

    Jag har alltid tyckt att dina skrafferingar är helt tokigt snygga. 🙂 Själv har jag alltid önskat att jag kunde skraffera som Tove Jansson

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Tack! Hon har onekligen också en väldigt trevlig stil. Själv är jag mest influerad av Carla Speed McNeil som tecknar "Finder", men det har jag säkert nämnt tidigare. Önskar jag kunde vara lika produktiv som hon också…