Så bortskämd

Nu är jag hos Joacim i Uppsala. Jag kände att det kunde vara bra att bryta isoleringen för några dagar och besöka Uppsalas seriebutiker, sitta på café och äta smörgåsar med fetaost (den enda ost som jag någorlunda tål smaken av. I alla fall om den kombineras med tomat och rödlök) och titta på roliga dokumentärer i Joacims varma lägenhet (fast vi hittade just inga dokumentärer så vi tittade på Jesus Christ Superstar istället).

Problemet är att jag inte alls kan jobba på mina serier medan jag är här (finns inget skrivbord eller annat vettigt bord att sitta vid), så efter en tid drabbas jag oundvikligen av rastlöshet och frustration. Jag känner redan som det är att jag inte tecknar tillräckligt snabbt. Hur många egna seriesidor har jag egentligen producerat i år? Okej, jag har ju trots allt gett ut två nummer av Agnosis det här året, vilket inte hänt sedan 2005 så det verkar ju faktiskt som att jag börjat rycka upp mig lite grand, men ändå. Jag är så jävla bortskämd just nu. Det enda som stjäl min tid är mat och hushållsarbete. Jag borde ta vara på det bättre, för gudarna ska veta att den här situationen sannerligen inte kommer vara för evigt.

 • http://idiomdrottning.org/oi/Sandra Sandra

  Ja, den serieaffären är ju med i Agnosis, vilket de glatt påpekade när jag hämtade min senaste bunt med grälla amerikanska serier där.

 • Anonymous

  Men kära nån! Feta är ju förfärligt. Endast tonfisk är värre./Nickan

 • http://talk.consimworld.com/WebX?8%4065.qI1LaHQ6rEa.45%40.1dcdf4df Göran S

  Men nog kan du få vara värd några dagars ledigt, Li. Om du kommer till Uppsala för att "bryta isoleringen" några dagar så må det vara dig väl unt att just bryta isoleringen de dagarna och sedan komma tillbaka till grottekvarnen, eh, ritbrädet med nya friska krafter. Låt inte det bästa (avkoppling och produktion) bli det godas (produktion följt av avkoppling följt av produktion) fiende, om det nu inte går att kombinera dem just i Uppsala. Nog kan en av Sveriges främsta serieskapare få vara en smula bortskämd nån gång, tycker jag. Ett par dagar då du inte producerar så mycket som du skulle kunna är ändå inte något jättestort bortfall från ett helt års potentiella produktion.(Hade jag haft ett skrivbord att låna ut hade du gott kunnat få sitta hemma hos mig några timmar och rita de här dagarna du är i Uppsala om det hade hjälpt, men mitt skrivbord åkte ut för att få plats med mer bokhyllor — själv jobbar jag vanligen vid en dator som står på soffbordet i vardagsrummet. Det är inte optimalt, men det är å andra sidan inte så dumt att kunna ligga i soffan och arbeta ibland.)

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Sandra:Det stämmer. Bor du i Uppsala nu?Nickan: Mä! Snacka inte skit om fetaost, det är ju den enda ost som vanligtvis inte smakar ost.Göran:Jo, det här med miljöombyte och social interaktion är ju faktiskt lite hälsosamt ibland. Jag borde sluta jämföra mig med de mest produktiva tecknarna.Vad snällt att jag hade kunnat få sitta vid ditt skrivbord. Men nästa gång som jag är i Uppsala (jag var där över helgen, men blev tvungen att åka tillbaks redan idag, eftersom jag har en tid på arbetsförmedlingen imorgon) kanske vi kan ses och ta en fika i alla fall?

 • Göran S

  "Vad snällt att jag hade kunnat få sitta vid ditt skrivbord."Tja, med tanke på att det var ett icke-existerande skrivbord jag erbjöd var det väl inte så där vansinnigt generöst… Men det går bra att mejla litet i förväg nästa gång så kan vi mycket väl ta en fika. Jag ska försöka att inte bete mig för fanboy-mässigt!