På dävna mörknande stigar

När vi ändå är inne på död och blommor… Här är en annan teckning som jag gjorde rätt nyligen. Asfodelosängen i Underjorden, den dystra plats av total neutralitet där de flesta döda höll till.

Den här scenen är egentligen en del i en längre historia som jag hoppas kunna börja teckna på när ”Theia mania” är färdig. Och när jag väl börjat få lite tydligare bilder av hur allt ska se ut. Nackdelen med att teckna fantasy är att man inte bara kan gå ut och ta ett foto av den miljö som man behöver. Och jag vill verkligen jobba mer med bakgrunderna, så att de inte bara känns som hastigt uppställda kulisser. Bilden ovan var dock inga större problem. Jag älskar att teckna blommor och det fanns flera bilder av asfodelosängar på nätet. Värre blir det när jag ska teckna Hades hus. Det enda jag vet är att jag inte vill ha klassiskt stuk på det, utan snarare minoiskt eller mykenskt. Sedan är jag inte heller helt säker på om de döda verkligen ska ha så pass utslätade drag som på bilden ovan.

Samtidigt måste jag akta mig för att bli för perfektionistisk, annars finns en risk att det inte blir nånting alls.

  • http://talk.consimworld.com/WebX?14%4065.yg4PasCaqqL.16%40.1dcdf4df Göran S

    "Bilden ovan" var verkligen inget problem; den funkade jättebra. (Men den ser ut att ha lagts ner en hel del arbete på också; orkar du lägga så mycket jobb på varje ruta kommer det att bli en helt fantastisk historia.)Fast jag gillar faktiskt frasen "inte vill ha klassiskt stuk på det, utan snarare minoiskt eller mykenskt" lika mycket. Det är smått underbart med en serieskapare som har den vidden av kunskaper att hon kan välja och vraka mellan sådana stilar i sina serier…

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Tack, Göran! Jo, tuschningen tog sin lilla tid. Men det var ändå inga svåra saker det rörde sig om. Växtlighet är en barnlek att teckna jämfört med byggnader och stadsmiljöer.Heh, det vore en skam om jag inte hade mer än ytliga kunskaper inom mina få intresseområden. ^^