Hår

Det är häpnadsväckande vad ett par nätters ordentlig sömn kan göra för att förbättra humöret. Jag är fortfarande lite tung i huvudet, men värken i nacken och axeln är nästan helt borta. Ska nog ändå försöka ta det rätt lugnt de kommande dagarna.

Igår var jag hem till min pappa och åt tacos, samt visade upp mitt hår som jag åter bett Joacim klippa ner till ett par centimeter (minus syntharlocken). Ingen i familjen gillar den frisyren och min pappa är inget undantag.
”Jaså, det är Joacim som ska ha stryk”, sa han. ”Vill han liksom att du ska ha så där kort hår?”
”Det vet jag inte”, sa jag. ”Jag ber honom klippa mig och han klipper utan protest.”
”Så det är du själv som vill ha kort hår?” frågade min pappa när vi hade ätit färdigt.
”Ja, vem annars?” undrade jag förvånat.
”Nej, jag tänkte att det kanske bara var han som ville att du skulle ha det.”

Tror nog aldrig att jag har klippt mig för någon annans skull. Jo, i mitt första förhållande rakade jag faktiskt bort håret under armarna. Däremot rörde jag inte håret på benen och i underlivet. Pojkvännen sa aldrig något om det.

  • http://www.blogger.com/profile/14377175593781972772 Stef

    Hahaha, har varit i en liknande situation. Det är lustigt hur föräldrar kan tro att ens eventuelle respektive skulle ha all bestämmelserätt på ens utseende. Det viktiga är ju att man själv gillar sin spegelbild. Om inte jag själv tycker att jag är snygg så är jag inte snygg, oavsett vad andra säger. Fett ovärt.I övrigt diggar jag din synthfrilla 🙂

  • http://www.blogger.com/profile/01051603540945726151 Tomas Antila

    min pappa gnäller alltid på att jag har långt hår och frågar jämnt "när ska du klippa dig?" som om det vore helt naturligt att har man långt hår ska man klippa ner det. Det är märkligt att ens hår kan spela så stor roll för folk.

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Stef:Ja, det är lustigt. Det viktiga borde, som du sa, vara att man själv tycker att man är snygg.Tack! ^^Antila:När en av mina yngre bröder hade lite längre hår brukade resten av familjen tjata på honom att han skulle klippa sig. Jag undrar om de har nån föreställning om att killar passar bäst i kort hår och tjejer i långt.