Uppdateringar

Nu i helgen kommer jag förhoppningsvis kunna flytta in i en ordentlig lägenhet igen. Kom tillbaka till min pappa i Forsbacka igårkväll, som snabbt konstaterade att det var alldeles för kallt att sova ute i lillstugan, så jag fick förflytta mig till ovanvåningen i huset. Det går bra så länge jag inte är alldeles för nära katten (men det är lite svårt, för det är ju en sådan bedårande katt).

Jag oroar mig ganska mycket nu för tiden. I synnerhet för min ovissa framtid. En stor del av oron går dock ut på att jag är rädd för att fatta dåliga beslut. Dåliga beslut kan nämligen leda till att jag blir utskälld av bättre vetande personer och om det är något som jag paniskt har undvikit större delen av livet, så är det att försätta mig i situationer där jag kan bli utskälld. Jag tror att det är ganska vanligt bland folk med social fobi. De riktar inte in sig på att bli omtyckta, utan går istället in för att ingen ska kunna tycka illa om dem. Det känns rätt dumt. Som en massa extra oro i onödan.

Jag har flera gånger hört folk berätta om att de tidigare varit väldigt blyga, men efter en tid bestämt sig för att inte vara det längre och tvärt brutit med sina negativa tankemönster. Jag har aldrig begripit hur de lyckades göra det. Jag tycker att jag kan analysera mig själv rätt bra och se igenom flera av mina tankar som fåniga och ologiska, men inte blir det så mycket lättare att ändra på sitt beteende för det.

Här är förresten lite av det som jag jobbat med den senaste tiden. Först en sekvens från serien ”Marionetter” i den femte delen av Johannasviten (klicka på bilderna så blir de större):


När jag var hos Patrik i Katrineholm passade jag även på att be honom hjälpa mig med några bakgrunder i det tredje kapitlet av ”Theia mania”. Den serien är egentligen inte särskilt svårtecknad, men de sekvenser som tar upp huvudpersonens historiskt präglade fantasier kan vara lite knepiga. Följande är tänkt att utspela sig under 1920-talet (hm, undrar om hennes kappa kanske är lite för kort?).


Nu är det tack och lov inte så mycket kvar att skissa på det tredje kapitlet. Det har gått ovanligt trögt, eftersom jag inte kan låta bli att teckna annat också vid sidan om:


Men härnäst blir det flytt och nya glasögon.

 • http://identi.ca/snan Sandra

  Jag fick Agnosis 7 och 8 idag, de var awesome!

 • http://www.blogger.com/profile/17025511724973357172 Puck

  Har du läst någon utav denne? :Carlos CastanedaKul läsning…

 • http://www.blogger.com/profile/17025511724973357172 Puck

  Gillade din serie i Nasses nekrozin förresten.. You are on fire!!

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Sandra:Tack! Roligt att du gillade dem. ^^Puck:Hm, nej, jag har faktiskt aldrig läst något av honom. Kanske något att kolla upp…Hell, yeah! Tack så mycket.

 • http://nezzla.blogg.se nezzla

  Hej! Oj, vad jag känner igen mig.Jag är precis som du, paniskt rädd för att bli utskälld. Aldrig hört om någon som yttryckt sig så (som jag skulle göra) Kan inte bryta från det tankemönstret. Jag har lyckats komma så långt med den sociala fobin att jag kan föreläsa och gilla det. Det som aldrig kommer bli bra är detta att jag måste göra precis allting rätt, för att ALDRIG någon skall ha anledning att bli arg på mig.Lycka till med allt!

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Hej! Trevligt att höra att man inte är ensam med de problemen. Jag tror att jag nog skulle kunna arbeta bort delar av min sociala fobi (jag fungerar ju till exempel bättre nu än för tio år sedan), men vissa saker kommer jag förmodligen alltid få dras med.Tack så mycket!

 • http://idiomdrottning.org/oi/index.php index.php

  Fantasy-serien var helt underbar (men var är Eris’ röda hår?) och det kändes lyxigt att få läsa underbara Theia Mania redan nu. Jag trodde att den bara skulle komma som album.

 • http://identi.ca/snan Sandra

  Index.php!?!? Att blogger aldrig kan få OpenID att fungera klokt, hur mycket jag än försöker! Det var Sandra i alla fall.

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Har du läst nånstans att Eris har rött hår? Det har jag i så fall missat helt. Jätteroligt att du gillade den serien i alla fall! Jag har varit rätt nervös över hur den skulle tas emot.Theia mania var tänkt att bara bli runt trettio sidor allt som allt. Nu ser det ut som att den blir aningen längre, men den är fortfarande för kort för att utgöra ett eget album. Förhoppningsvis blir den en av novellerna i ett album. 🙂

 • http://idiomdrottning.org/oi/Sandra Sandra

  Det är i Principia Discordia och de andra sextio–sjuttiotalsgrejerna som Eris har rött hår, jag tänkte först att du hade andra källor men så såg jag att du citerade PD.Var inte rädd för fantasyserierna, det märks att du verkligen vet vad du håller på med (♥Athena!).

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Aha, okej. Det är mest Eris personlighet som är tagen från PD. Hennes utseende är mer min egen konstruktion och anledningen till att hon fick mörkt hår var att hon skulle ha i alla fall något lite grekiskt drag.Athena har alltid varit en av mina favoritgudinnor. ^^