Så här ligger det till

Här bor jag för tillfället. Stugan har el men inget vatten eller centralvärme, så jag måste fixa ett mer ordentligt boende innan det blir kallare ute. Visserligen är det inte alltför svårt att få tag på en lägenhet i Sandviken, problemet är att jag än så länge inte har någon som helst inkomst att visa upp. Väntar fortfarande på att få komma till neuropsykiatriska utredningsenheten i Gävle (har ingen aning om hur lång tid det kan ta). En diagnos hade ju kunnat innebära en viss hjälp när man ska söka arbete, bidrag och sånt, men för tillfället får jag hålla till godo med ett intyg som min gamla psykolog i Borås ska skicka till mig.

Jag vill ha en fast, ordnad tillvaro så snabbt som möjligt. För mycket osäkerhet riskerar att göra mig deprimerad. Nyligen fick jag dessutom veta att en vän till mig gått bort. Hon var den som jag umgicks mest med under den två-åriga fortsättningskursen på serietecknarskolan i Hofors. Vi hade en del kontakt efter det, men de senaste åren blev det inte så mycket. Och nu ska hon begravas på tisdag. Hon ville gärna att jag skulle vara med då. Det blir lite omständigt att ta sig ner dit härifrån, men jag vill absolut åka.

 • http://smorkin.wordpress.com/ smorkin

  Mycket sorgligt att höra om din vän.Jag håller tummarna för att det snart blir bättre med allt, och det låter som om du jobbar på för att det ska hända också.

 • Göran S

  Det var mycket trista ting på en gång. Jag hoppas du kan ta dig till begravningen.Stugan såg faktiskt rätt mysig ut, men utan rinnande vatten blir det ändå jobbigt i längden — och det är verkligen tröttande att varje dag behöva kliva upp i en kall stuga och få igång morgonbrasan innan man kan göra något annat.Jag hoppas det reder upp sig så snart som möjligt, och (något själviskt) att du inte tappar orken att fortsätta skapa några av Sveriges bästa serier.

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  smorkin:Tack, jag vill i alla fall gärna tro att jag gör så gott jag kan. :)Göran:Ja, stugan är mysig, men jag vill definitivt inte vara kvar där när det blir kallare ute.Begravningen var fin. Nu är jag tillbaka och letar vidare efter lägenheter. Det är så mycket lättare att vara kreativ när man slipper frysa och har egen internetuppkoppling (även om fina ord som dina också ger bra motivation).

 • http://nezzla.blogg.se Nezzla

  Åh minns hur det var själv när man gick och väntade på sin neuropsykiatriska utredning och inte hade ett ordentligt hem till på köpet…Men mycket ordnar sig faktist när man har en diagnos och kan vända sig till lite ställen om man skulle behöva. Nu hoppas jag att den här regeringen vi har nu inte dragit in på psykiatrin…Nåväl, önskar dig jättemycket lycka till!

 • Göran S

  Vad bra att du kom iväg på begravningen. Jag tycker visserligen att de är jättesorgliga, men ändå känns det också bra att vara där och ta farväl, och att visa de efterlevande att man tyckte om och respekterade personen.

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Nezzla:Tack! Jag oroar mig nog mest för att jag trots allt kanske inte kommer få någon diagnos. Min psykolog i Borås tyckte att jag lika gärna kunde ha aspergers som inte ha det. Fast även om de skulle komma fram till att jag "bara" har lite fobisk personlighetsstörning, så borde man väl få hjälp med den biten i alla fall.Göran:Ja, det kändes bra att vara där, även om det på samma gång var väldigt sorgligt och overkligt.