Sommar och sol och aliens med strålpistol

Jag känner mig väldigt bortskämd som för tillfället bara kan sitta hemma och spendera tiden som jag vill. Därför har jag försökt vara mer effektiv med mitt tecknande de senaste dagarna och jobbat på tre grejer samtidigt. Tuscha på den femte Johannaboken, skissa på det tredje kapitlet av ”Theia mania” samt svänga ihop en liten serie till nästa nummer av Nasses Nekrozin (inte för att jag vet när ett nytt nummer är planerat, men det är bättre att ha en serie helt färdig än att sitta och stressa ihop nånting några dagar innan deadline).

En sekvens från Nekrozinserien. Jag har alltid velat teckna mig själv som en söt, liten utomjording som hotar folk med strålpistol. Även om ingen kan vara lika söt som Marvin the Martian.

Annars har jag varit ute i solen med min svarta hatt och svettats och ätit glass. Och då och då dreglat över en bok som jag nyligen blev tipsad om: The First Fossil Hunters – Paleontology in Greek and Roman Times av Adrienne Mayor. Som titeln antyder handlar det om hur antikens greker och romare förhöll sig till fossil efter utdöda djur. Jag tycker sånt är oerhört intressant och det ger mig idéer till framtida mytologiserier. Men jag borde inte samla på mig fler böcker då jag snart ska flytta. Kommer bli jobbigt nog att släpa på de jag redan har. Fast… om jag slänger några gamla grejer som jag ändå aldrig bläddrar i? Hmm…

  • Anonymous

    Undrar hur många som äger "rise and fall of roman empire" utan av att ha läst nånting utav dem..

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Det är en bok jag faktiskt inte äger (och inte har läst heller). Däremot har jag en massa skönlitterära klassiker som jag köpte när jag pluggade litteraturvetenskap i Gävle och som jag knappt bläddrat i sedan dess.