Uppbrott och omställningar

Jag kan inte hjälpa att känna mig lite nedstämd idag. Det var sista gången som jag träffade min psykolog, min remiss kommer nu skickas vidare till neuropsykiatriska utredningsenheten, och det är alltid lite jobbigt när saker tar slut. Jag minns att jag även tyckte att det var lite sorgligt att avsluta den där terapin på barnpsykiatriska mottagningen som jag gick på som liten, trots att jag inte alls hade gillat att behöva gå dit med jämna mellanrum. Man har vant sig vid att det är på ett visst sätt och vill ogärna att det förändras alltför mycket. Värst är det när skolor slutar. Det känns som om marken plötsligt rycks undan från ens fötter.

Det påminde mig även om att jag förmodligen flyttar härifrån till hösten och en flytt är något av de jobbigaste omställningar som finns. Nog för att jag alltid har det lite sunkigt och lagom rörigt i lägenheten, men det kaos som uppstår under en flytt får mig nästan att må psykiskt dåligt. Och tro det eller ej, men jag har faktiskt gillat Borås. När jag gick hem från sjukhuset passade jag på att titta på alla rhododendronbuskagen som stod stora och svällande av blommor i vitt och purpur. Passande nog började kyrkklockorna samtidigt ringa med en tung, ödesmättad klang som förstärkte känslan av uppbrott (ja, jag kan vara jävligt sentimental ibland).

 • Anonymous

  Så.. Varför flytta? Varför inte pröva bo kvar om det funkar?

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  En anledning till att flytta är att jag i nuläget är väldigt långt borta från de flesta som jag känner. Jag känner faktiskt inte en enda människa i hela Borås. En annan anledning är att det är ytterst tveksamt om jag kommer kunna avsluta min utbildning och då kommer jag behöva se mig om efter en annan lägenhet i vilket fall, eftersom jag för tillfället bor i en studentlägenhet (med utsikt över högskolan, så man blir påmind om sina misslyckanden varje gång man tittar ut genom fönstret).

 • http://www.blogger.com/profile/01223296629129938889 Maria Markusson

  Hej Li!Vart ska du flytta?

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Hej!Det blir i alla fall till Gästrikland, men om jag kommer hamna i Gävle, Sandviken eller Forsbacka är ännu osäkert.(Och det här påminner mig om att jag ju inte svarat på ditt mail. Det vore självklart roligt att ha mina fanzines på biblioteket i Sandviken, men för tillfället tror jag att jag inte har ex av alla nummer hemma.)