Oh my gods…

Egentligen ljög jag lite grand när jag sa att jag inte hade någon nytecknad fantasy att visa upp. Jag har tecknat en massa små grejer för skojs skull vid sidan om de ”riktiga” serierna under en längre tid. Men eftersom det verkligen bara varit för skojs skull, har jag inte visat dem för några andra än min lilla skara av grekiska mytologi-fans på Deviantart (det har ju heller inte varit helt representativt för den typ av längre fantasyserier som jag vill göra). Senast råkade jag dock teckna en hel serie på femton sidor bara för skojs skull och tänkte att den borde man egentligen göra något mer av.

Jag har velat fram och tillbaka över om jag ska ta med den i nästa nummer av mitt fanzine eller om den kanske passar bättre någon annanstans. Och jag vet fortfarande inte (en del av mig vill nog inte visa upp den alls). Den innehåller vissa element som går bra ihop med den allmänna grundtonen i Agnosis, men är samtidigt mer ren underhållning och eskapism än de övriga serierna (bara en sådan sak som att huvudpersonerna är gudar, till exempel). Här är i alla fall en sida från den.

Den innehåller tyvärr inga nakna kvinnobröst eller överdrivet våld. Jag är väldigt förtjust i lågmälda berättelser om mytologiska figurer som gör helt vanliga saker, utan att man för den sakens skull tar bort alla övernaturliga inslag. Som jag redan nämnt är jag ett stort fan av Daniel Ahlgrens superhjälte-epos där han blandar superhjältar med vardagsrealism.

 • http://www.blogger.com/profile/08942471770602309424 JennyB

  Är det en jojo Hermes leker med? ^^ Helt underbart!

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Japp, det är en jojo.Tack! 🙂

 • Göran S

  Nog tycker jag den platsar i ditt fansin, men så har jag dels alltid uppfattat tonen och realismen i relationerna som det viktiga i det, inte en realistisk miljö, dels läst superhjälteserier i så många decennier att jag verkligen inte kan klaga om en storys utanverk är en smula ”orealistiskt”. Eller på att en story innehåller element av eskapism och humor.

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Tack, Göran. Sidan som jag lade ut hör till en av de sekvenserna som jag tycker bäst om i serien. Annars tycker jag att berättelsen hackar lite här och där, eftersom jag gjorde den som en total opretentiös grej och minst sagt var rätt spontan. När jag tecknade serien tyckte jag till exempel att det var väldigt roligt att låta Athena springa ihop med krigsguden Ares på Atens agora (eftersom Ares i en tidigare serie hade lovat att gå dit och köpa en varmkorv åt Eris), men insåg efteråt att det kanske inte var så lyckat, då ett sådant möte bara kunde sluta med att Ares provocerar Athena och åker på råstryk på ett tämligen komiskt vis. Den scenen skulle jag förmodligen inte ha tagit med om jag från början planerat att ha med serien i Agnosis.