Hänt idag

Joacim är en sån där social person. En sån som tycker att det inte är det minsta konstigt att höra av sig till närapå vilt främmande människor som man verkar dela något intresse med och fråga om de vill träffas och fika. Sålunda kom det sig att vi idag satt och fikade med serietecknaren Daniel Thollin. Trots det (enligt mig) suspekta sätt som det hela hade arrangerats på var det faktiskt trevligt, inte minst för att det visade sig att han och jag gått på serietecknarskolan i Hofors under samma period (men naturligtvis kom jag inte ihåg honom eftersom jag knappt umgicks med de andra på skolan). Det här med att ta kontakt med folk är så knepigt. Det finns ju flera seriemänniskor i Uppsala som jag kanske också borde ha gått och fikat med.

Resten av dagen gick jag runt i det grådaskiga duggregnet och letade efter en ny svart kavaj med ordentliga fickor, samt Ingvar Björkesons översättningar av de homeriska hymnerna och Hesiodos Theogonin och Verk och dagar. Jag hittade en passande kavaj, men böckerna verkade enbart finnas att låna på biblioteket (och jag vill inte låna böcker, jag vill ÄGA dem!).

  • http://www.blogger.com/profile/13346727388587547918 Wise

    Hey, ser att du pluggar på bibliotekshögskolan i borås, det gjorde även jag för snart tre år sedan. Helt omöjligt att få jobb 🙁

  • http://www.blogger.com/profile/04278395567869888475 Kolbeinn

    Jag träffade daniel när vi var med i P4 uppland tillsammans. Han visade sig vara en väldigt trevlig prick, och jag tyckte mycket om honom. Det fick mig också att tänka: Vilka seriemänniskor finns det egentligen i uppsala? Jag känner lite att staden håller sakta men säkert på att avbefolkas av tecknare (senaste utflyttet var nina hemmingson)Vad gör du i uppsala nu förresten, är du tillbaka över en kortare period? Jag är mellan projekt och har för mycket fritid förresten. Skicka ett SMS så fikar vi. Jag är i stadigt behov av tecknargemenskap:0709787787

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Wise:Egentligen så pluggar jag inte för tillfället. Jag tog studieuppehåll för att jag inte orkade gå på magisteruppsatsen. Och frågan är om jag nånsin kommer orka med den.Kolbeinn:Hm, nu när jag tänker efter känner jag knappt till några fler. Fast det är i alla fall bättre än i Borås, där känner jag inte till nån alls.