Förkyld

Nu sitter jag vid Joacims dator med förkylning och lätt feber. Träffen i Stockholm gick faktiskt rätt bra. Mycket smidigare än vad jag hade trott. Knut Larsson gav oss i uppgift att teckna något utifrån temat ”utopi”, vilket dock gav mig en del huvudbry. Jag har nog aldrig haft någon personlig utopi och faktiskt aldrig varit road av att försöka tänka ut det perfekta samhället. Det utmärkande för en utopi är väl just att den inte finns. Eller att den inte bör finnas, eftersom den då nog skulle vara något ganska obehagligt. Hur som helst löste jag uppgiften genom att skildra en utopi utifrån den antika filosofen Epikuros läror (som jag förvisso sympatiserar med, men inte skulle kalla min personliga utopi).

Jag visade mina skisser av det andra kapitlet av ”Theia mania” för Gunnar Krantz. Lustigt nog verkade han nästan mer intresserad av mina planer på fantasyserier. Det känns verkligen som att det börjat öppnas upp mer och mer för den typen av serier i Sverige den senaste tiden. Hann även med att gå och fika med Stef. Det var trevligt, vi träffas alldeles för sällan. Om inte min förkylning hade förvärrats framåt kvällen, hade jag stannat kvar lite längre.