Skissning

De senaste dagarna har jag varit en duktig flicka och skissat en del på ”Theia mania”. Men det går långsamt. För långsamt. Det tar emot att sätta sig med en sida när man vet att man kommer behöva fotoreferenser till nästan varenda bakgrund – och att det inte är någon garanti för att det verkligen blir bra. Usch, tacka vet jag att tuscha. Men frukta ej, kapitel två kommer förmodligen bli färdigt i mars någon gång. Sedan är det bara tredje kapitlet kvar.

varför bestämde jag att Malin skulle jobba på ett bibliotek? Fattar ni hur många sådana här jävla bokhyllor jag kommer få teckna?

 • http://www.blogger.com/profile/06211095992353113280 Malin

  Det ser fint ut!Haha. En gång gick jag och drog mig i flera dagar för att skissa en ensidesserie bara för att den skulle innehålla en klarinett. Lika hög tröskel har jag för att skissa mässingsinstrument! Så många små pluttar och detaljer och jag är helt obekant med föremålen. Så sjuk man är.

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Tack, Malin!Det är inget sjukt med det, det ÄR jobbigt att teckna saker som man är helt obekant med. Fast det är lättare om man åtminstone har ett intresse för saken ifråga förstås. I inledningsscenen till mitt grekiska mytologiprojekt kommer jag behöva teckna Nekromanteion, platsen för dödens orakel, men det känns inte lika jobbigt av nån anledning.

 • http://www.blogger.com/profile/00405533818312189013 Lisa M

  Åh, jag vet precis! Gick runt och grämde mig i flera dagar över att behöva teckna ett lokomotiv. Ordnade en massa referensbilder, sköt upp det, och när det väl var dags att ta tjuren vid hornen var det inte alls lika hemskt som jag trodde. Visst, det blev kanske inte världens snyggaste lokomotiv, men det syns i alla fall vad det är för något.Pilla med saker man inte ”vet hur de ser ut”, det är skitjobbigt. Men då är man i alla fall inte ensam. XD

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Nej, du är verkligen inte ensam. Det enda som jag egentligen är bra på att teckna är figurerna och deras minspel. Naturmiljöer klarar jag också rätt hyggligt. Men nästan allt annat behöver jag referensbilder till. Fast som du säger, ibland visar det sig faktiskt inte vara så svårt att teckna det där som man skjutit upp så länge.