Om världarnas mångfald

En annan tuschad teckning från klotterblocket som för ovanlighetens skull inte har någon mytologisk anknytning. Det här är Malin från min pågående serie ”Theia mania”, klädd i en utstyrsel från sent 1600-tal (eller om det var tidigt 1700-tal) och i hänförd beundran inför universums majestät. Men det är alltså en realistisk serie som utspelar sig i nutiden, så detta är bara en av hennes historiskt färgade fantasier. Visste ni förresten att det är astronomins år i år? Det är 400 år sedan som Galileo Galilei byggde sin första stjärnkikare och som inom kort avslöjade en rad egendomligheter som skulle förändra synen på universum. När jag var liten ville jag bli astronom. De drömmarna lade jag dock snabbt ner när jag insåg hur mycket det handlade om matematik, och nöjde mig med att se dokumentärer om rymden på tv istället.

Idag har Joacim sysselsatt sig med att städa min lägenhet. Jag har aldrig hört honom muttra ”gammalt jävla skit” så många gånger på samma dag tidigare. Som jag säkert har nämnt innan så kan jag ha lite problem med att hålla ordning. Jag har svårt att avgöra vad som ska slängas och det händer lätt att saker bara lägger sig på hög (och ärligt talat känns det många gånger som om jag har vettigare saker att göra än att städa). I synnerhet papper. Jag kan bara inte hålla ordning på papper. En del skit går dessutom ofta mig förbi. I en av fönsterkarmarna hade jag till exempel samlat ihop en bunt med förbrukade batterier som började fälla av sig utan att jag märkte nånting. Men nu är det ovanligt rent och snyggt här. Nästan lite overkligt. Får se hur länge det håller i sig.

  • http://www.blogger.com/profile/03110132908752460732 ulf erik

    Jag kan känna igen det där att man vill hålla sig kvar i sin abstrakta värld av programmering eller religionshistoria (den där Sören Wibeck-boken jag nämnde förut var bra, förresten) eller vad man nu vill ägna sig åt snarare än vardagligheter som att städa, men man måste ju sköta bägge delarna.

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Jo, jag brukar i alla fall diska och dammsuga med någorlunda jämna mellanrum. Kanske skulle jag anstränga mig mer med städningen ifall jag fick besök lite oftare. När det ändå mest bara är jag här är det så mycket enklare att bara strunta i det.