Nytt år

När jag inte hade nånting att göra i Uppsala satt jag och klottrade. Mest lustiga tolkningar av grekiska gudar. Det här är Dionysos, dryckenskapens och festlighetens gud, klädd som kvinna (han beskrivs ibland som ganska feminin och varför inte ta i ordentligt när man ändå håller på?).

Jag och Joacim har nu förflyttat oss till mitt lilla bo i Borås, vilket betyder att jag slutligen har tillgång till mitt skrivbord och min skanner. Har försökt att sammanfatta året som gått och kom fram till att jag verkligen slog rekord i antalet publiceringar. Under våren gav jag ut det sjätte numret av Agnosis, till bokmässan kom både min bok Det är inte så här det ska vara och fjärde delen i Johannasviten ut, jag och Patrik satte ihop barnboken Känslorna finns kvar som blev utgiven senare på hösten, vi medverkade i antologin Allt för konsten 7 och mitt i alltihopa gick jag dessutom och blev en av Necronasses tecknarslavar.

Ironiskt nog fick jag bedrövligt lite tecknat på egna serier under året, på grund av återkommande attacker av oro och håglöshet inför skolan och den skrämmande framtiden. Det ska jag försöka råda bot på under 2009. Jag SKA teckna färdigt min påbörjade serie ”Theia mania” och se över hur mycket material som egentligen behövs för att sätta ihop en andra bok. Sedan SKA jag påbörja min första grekiska mytologi-serie.

Vad hände annars under 2008? Min familj blev utökad med en pappa, två nya bröder, en faster, en farbror, sex kusiner och lite fler släktingar. Jag upptäckte den antike författaren Lukianos (fast den bästa boken som jag läste under året var nog Osunt förnuft av Olav Hammer). Jag ansökte om att få bli utredd för Aspergers syndrom och det verkar som att det slutligen kommer komma igång den här månaden. Med andra ord, det ser ganska ljust ut just nu.