Iväg igen

Det känns som att jag mest bara har haft mina serier i huvudet den senaste tiden. Och senare ikväll åker jag iväg till Patrik i Katrineholm, så det kommer bara bli mer av den varan. Jag kommer skissa ännu ett kapitel på den femte delen i Johannasviten och förmodligen även bli klar med skissningen av det andra kapitlet av ”Theia mania” (det är bara tre sidor kvar. Wheee!).

Som alltid känner mig rätt kluven inför att lämna mitt trygga, lilla bo (det är lite tragiskt, men den enda gången som jag inte känner någon som helst motvilja för att resa iväg nånstans är när jag ska träffa den person som jag har sex med). Trots att jag vet att det är jättetrevligt att sitta i Patriks och Karolinas lägenhet, smutta på varmt te och vara kreativ tills fingrarna osar av blyerts. Jag stannar i Katrineholm till den tionde februari. Då bär det vidare till Stockholm och den tredje träffen med min klass i Seriekonst och avancerat bildberättande.

Häromnatten drömde jag att jag var inlagd på någon psykisk avdelning där man skulle ta reda på vad det var för fel på mig (förmodligen inspirerat av att jag nyligen påbörjat en aspergerutredning). Läkarna sa att min ”mognadsprocess” var i otakt med resten av min kropp. Att jag var lite som ett stort barn. Jag kände mig lite vemodig när jag vaknade.