Lyckad signering

I fredags och lördags satt jag på Seriezonen i Uppsala några timmar och signerade min bok Det är inte så här det ska vara, samt Pusselbitar som är tecknad tillsammans med Patrik Rochling. Några ex av mina fanzines låg också framme till försäljning. Det gick över förväntan. Tidigare har jag bara suttit på bokmässan i Göteborg och signerat, och trots den oerhörda folkmängd som alltid rör sig på mässan verkar det vara ytterst få som har något intresse för serier. Får man fem böcker sålda på tre timmar kan man känna sig nöjd. Under tiden på Seriezonen (jag satt där ungefär tre timmar på fredagen och två timmar på lördagen) blev det däremot tjugofyra böcker sålda sammanlagt. En glad överraskning, minst sagt.

Jag noterade dock att en stor andel av kunderna främst var ute efter fantastik och inte hade så stort intresse av realism. Då var det väldigt bra att kunna visa fram det sjätte numret av mitt fanzine Agnosis, som ju faktiskt innehåller en serie med en icke-mänsklig varelse och som utspelar sig under 1700-talet. Det mest vinnande konceptet verkade dock vara nazister och ondskefulla demoner. Så nu vet jag vad jag har att teckna. Eller kanske inte. Men mer fantastik kommer det helt klart bli så småningom.

 • http://www.blogger.com/profile/04278395567869888475 Kolbeinn

  Jag hade fullt upp med jobb, annars skulle jag kommit och hejat. 24 böcker är strålande på seriezonen, då de flesta som går in dit är ute efter manga och inget annat än manga. Hmm, om det är fantastik de är ute efter så ligger min bok ganska bra till! Rätt så kass på nazister och arga demoner däremot. God jul på dig.

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Ja, jag är väldigt nöjd. Vi får öva på nazister och onda demoner bara, så är vår lycka gjord.God jul på dig också.

 • Anonymous

  Jag hade planerat att dyka upp men tyvärr så var jag tvungen att jobba över.Killarna på seriezonen hade gjort bra med reklam för evangemanget. De påminde mig säkert 3-4 gånger under månaden innan så de jobbade verkligen för att få dit folk.Kul att det gick bra.Hälsningar, Uppsalabo.

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Ja, det var mycket tack vare killarna på Seriezonen som det hela blev så lyckat.Synd att du inte hade möjlighet att komma förbi. Men det kanske blir fler gånger.