Trevlig läsning med posten

Idag hämtade jag ut det mystiska stora brevet och det visade sig vara Daniel Ahlgrens senaste bok SH3 vol 2 – Jag gråter bara i andra dimensioner. Och inte bara det. Jag fick även kopior på äldre serier som inte blivit utgivna tidigare, samt en tidning med Wonder Woman som han trodde att jag kanske skulle finna underhållande eftersom den hade en lös koppling till grekisk mytologi. Jag har en del att läsa med andra ord.

Jag har egentligen aldrig haft något större intresse för superhjältegenren, men Ahlgrens blandning av superhjältar, science fiction och svensk vardagsrealism är helt underbar. Det var faktiskt när jag läste den första volymen som jag mer allvarligt började fundera på om det kanske var möjligt för mig att göra en serie baserad på grekisk mytologi trots allt. Ahlgren hade struntat i vad som var inne och gångbart, och bara gjort det som han tyckte var roligt. Jag borde kunna göra detsamma (nu är det inte så att jag tycker det är tråkigt att teckna realistiska serier. Det är bara… mindre roligt).

Li är på väldigt bra humör idag. Därför lägger hon ut en rentecknad, totalt opretentiös klotterserie som hon gjorde för en tid sedan. Alltid är det väl någon som inte har sett den tidigare. Mer Persefone och mer pirayaplantor! Öh, den är på engelska för att jag haft den ute på Deviantart.