Behagligt trött

Just nu känner jag mig väldigt trött. Seriekursen på HDK började i tisdags, så jag har varit i Göteborg både igår och tidigare idag. Det verkar lovande. Tillvaron känns faktiskt redan lite meningsfullare. Det slog mig att det var första gången som jag gick på en skola som var inhyst i en stor, äldre och pampig byggnad. En fin konstskola dessutom. Ett sådant ställe som jag omöjligt kunde föreställa mig själv på för tio år sedan (kursen är visserligen på distans och nästa träff är i Malmö, men det spelar ingen roll, det är ändå den skolan som jag går på).

Extra roligt att jag hamnade i samma klass som Lisa M och Jenny B. Jag har bara träffat dem i samband med SPX, bokmässan och serieveckan i Göteborg tidigare, det vill säga i lite röriga sammanhang med mycket folk där jag ofta betett mig rätt konstigt och förvirrat (inbillar jag mig i alla fall). Tyvärr var jag väl inte helt närvarande nu heller. Att stiga upp alldeles för tidigt, sitta på bussen en timme och sedan orientera sig bland allt liv och rörelse i Göteborg tröttade oundvikligen ut mig ganska snabbt. Idag besökte vi dessutom Röhsska Muséet (för konsthantverk och design), vilket var jätteroligt men som innebar ännu mer intryck för mitt stackars huvud. Jag bröt upp och begav mig hem tidigare än de andra, vilket kändes lite dumt, men min sociala förmåga blir verkligen inte bättre när jag är trött. Nåja, det är i alla fall en ganska behaglig trötthet.

 • http://www.blogger.com/profile/17025511724973357172 Puck

  Konstmuseet och naturhistoriska var nog mina favoritställen när det gäller GBG.. Kan rekomenderas starkt.. Speciellt kvällstid (Vet inte hur det funkar nu men då hade vi ett speciellt intyg för att komma in) Där kunde man vandra omkring i timmar och teckna utan att trängas med snorungar och annat folk..

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Det låter trevligt. Jag har för mig att jag varit på naturhistoriska muséet en gång tidigare, men jag skulle gärna gå dit flera gånger.

 • http://www.blogger.com/profile/00841661434095136105 Plipp

  Hej Li! Jag kommer också från Sandviken och kanske vet du vem jag är, kanske inte. Om du vet vem Esa är gift med så vet du kanske vem jag är. Nåväl, nog om det. Fin blogg! Och det var roligt att läsa om de dödas dag. Jag och mor har båda ett varsitt Dia de los muertos-altare. Kul att se att du läser till bibliotekarie. Det gjorde jag också en gång i tiden, men jag hoppade av. Så kan det gå. Ha det fint!

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Hej!Eftersom jag inte är nån särskilt social människa så har jag ovanligt dålig koll på andra som bor eller har bott i Sandviken, men visst vet jag vem Esa är gift med. Jag var hem till dem ett par gånger under 97 eller 98. Första gången fick jag prova en mexikansk folkdräkt.Roligt att du gillar min blogg. Vi får väl se om det blir bibliotekarie av mig nån gång. Det går rätt trögt just nu, så jag funderar på ett uppehåll. Den som lever får se.