Uppdatering

So what is new? Mitt lilla föredrag på stadsbiblioteket i Göteborg gick bra. Riktigt bra faktiskt, med tanke på att jag satt och antecknade exakt vad jag skulle säga bara några timmar innan alltihopa började. Och trots att jag inte direkt hade några märkvärdigheter i stil med Åsa Ekströms tid som serietecknare i Japan eller Simon Gärdenfors reseprojekt som resulterade i Simons 120 dagar att tala om. Joacim hade kommit hit från Uppsala för att ge mig uppmuntrande axelklappar före och efter föredraget (ibland känns det verkligen som att han är min personliga assistent). Publiken var lagom stor och pigg på att ställa frågor. Efteråt hamnade vi på ett café tillsammans med Nickan och Karl och Björn från Nasses Nekromantiker. Väldigt trevligt och lyckat med andra ord.

What else is new? Idag träffade jag min gamla psykolog för att prata om utredning av Aspergers syndrom och hur jag egentligen mår nu för tiden. Inte helt förvånande är det en väldigt lång väntetid för att få komma på en utredning. Bortåt två år ifall man har otur. Det här med neuropsykiatriska diagnoser är ju något som är relativt nytt (jag tror att man inte började få ordentlig kunskap om AS förrän under 1990-talet), så det är väldigt många som tidigare inte blivit riktigt diagnostiserade som ansöker om att bli utredda. Det finns förstås både för- och nackdelar med en diagnos. Själv känner jag dock att jag vill ha en, eftersom det kommer hjälpa mig att bättre acceptera mig själv.

Och hur mår jag nu för tiden? Psykologen tyckte att jag verkade vara på väg in i en ny depression och frågade ifall jag behövde mer medicin. Jag avböjde tills vidare. Det är sant att jag känner mig orolig och allmänt håglös, men det beror ju bara på skolan och min ovissa framtid. Det är inte som förut när jag låg och grät för att allt bara kändes skit hela tiden. Inte kommer jag skriva min uppsats mer effektivt av att proppa i mig piller. På tal om det undrar jag om det kanske skulle hjälpa att byta ämne. Det borde ju gå att hitta nånting som intresserar mig tillräckligt mycket för att få till en godkänd uppsats. Annars… Ja, annars vet jag inte vad som händer.