Han som är på balsameringsplatsen

Jag tecknar inte bara grekiska gudar. Jag kan göra egyptiska gudar också. Ah, att sitta och slöteckna sådana här saker sent på kvällarna är nästan som terapi…

 • http://www.blogger.com/profile/05503629261796601589 ainur

  Vilken söt Anubis… Jag älskar hundar, hunddjur som schakaler, och dödsgudar. Det finns otaliga myter världen över om hundars och deras närmaste släktingars förmåga att se de döda och att leda schamaner och andra andliga resenärer till andra världar. Och när man har bevittnat hur ens egen hund ser och hör (och luktar) saker som man själv inte ens kan ana med sina avtrubbade sinnen, kanske man själv börjar tro på myterna…

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Tack! Själv är jag egentligen inte alls förtjust i hundar, men jag tycker faktiskt att hunddjur med stora, lite kattliknande öron (som rävar och schakaler) är väldigt söta. Och dödsgudar gillar jag definitivt.Intressant det där om hundar och deras koppling till de dödas värld. Det har jag inte tänkt på innan. Jag har förvisso hört människor berätta flera gånger hur deras husdjur verkar känna av saker som de själva inte märkt något av, men inte att det skulle finnas en massa myter om detta världen över.

 • Anonymous

  akta dig.. Jag har hört att teckna sånt här är inkörsporten till mycket tyngre grejjer.. Typ aztekiska gudar och demoner och sånt…. :)En som fastnat i träsket…

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  HA! Jag har redan tecknat aztekiska gudar! Redan för ungefär elva år sedan gjorde jag en hel serie baserad på legenderna om aztekernas vandring från Aztlán till vad som skulle komma att bli deras stad Tenochtitlán. De såg iofs ganska söta ut i min tappning. Till och med när de offrade en flicka och skinnflådde henne.

 • Anonymous

  hmm.. Har du möjligtvis läst en bok som heter Cortés och Montezuma då?Om inte kan jag starkt rekomendera den. En riktigt finfint äventyr.Där kan man få fina uppslag också. 😉

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Nej, jag har faktiskt inte läst den boken. Jag kan tänka mig att man kan göra många äventyrshistorier på det temat.