Ett dilemma

Alldeles i sista minuten lämnade jag in en ansökan till kursen ”seriekonst och avancerat bildberättande” vid högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Jag visste att det egentligen inte var något som jag hade tid med, men tänkte att man ju alltid kunde söka och bestämma sig sedan. Idag fick jag veta att jag blivit antagen. Så nu måste jag bestämma mig. Å ena sidan är det klart vettigaste alternativet att försöka avsluta min påbörjade bibliotekarieutbildning och skaffa mig en examen. Å andra sidan så kommer jag ändå ingen vart med magisteruppsatsen just nu och serietecknandet är det som jag verkligen brinner för. Det är ingen som helst tvekan om vad jag skulle må bäst av att göra. Fast det som man vill göra är ju tyvärr inte alltid det som man borde göra.

Apropå något annat, så har min outtröttlige hjälte Joacim börjat arbeta på en hemsida åt mig. Om man själv inte är någon datornörd borde man se till att ha åtminstone en sådan i sin vänkrets (okej, Joacim kanske inte är någon fulländad datornörd, men hans kunskaper på detta område överstiger mina med råge). Sidan är än så länge under konstruktion, så det finns inte så mycket att titta på för tillfället. Här är den i alla fall.

 • http://www.blogger.com/profile/08475425483638116128 Lina Neidestam

  Ta seriekursen!!!Ta seriekursen!!Ta seriekursen!Så klart.Biblioteksutbildningen kan du väl ta uppehåll ifrån och komma tillbaks till senare?Jag gick seriekursen, det är skitbra, man sitter på fullt studiestöd och ritar arslet av sej fulltid och behöver inte ens flytta nånstans. Jag utvecklades asmycket.Mitt kursprojekt var femisexboken och jag sökte stipendium för det under kursens gång och fick det och kan alltså fortsätta sitta här och rita. Ta tillfället i akt att göra nåt projekt som inte skulle hinna bli av annars, och sök alla pengar i världen för det. Tycker jag iallafall.

 • http://www.blogger.com/profile/08942471770602309424 JennyB

  Seriekursen! Jag kom också in. :)Kolla i vart fall upp om du kan skjuta på uppsatsen, så kanske du slipper det dramatiska valet antingen/eller.Själv ska jag ju jobba som vanligt samtidigt, dags att börja räkna hur många semesterdagar jag har kvar.Men det kommer att bli awesome.

 • http://www.blogger.com/profile/03110132908752460732 ulf dollartecken

  ”Vi på Limegreen Communications ser stora möjligheter inom Comics Content-sektorn på webben just nu. Tänk community building. Tänk e-handel. Tänk stort. blah blah förutsättningslöst möte på Hilton blah blah här är visitkortet blah”

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Lina: Ja, det låter verkligen skitbra. Problemet med studieuppehåll är att jag i så fall nog måste flytta ganska snart, eftersom man måste studera vid högskolan i Borås för att få bo i den här lägenheten.Jenny: Så du kom också in? Kul! Då kommer det finnas i alla fall ett bekant ansikte i klassen om jag väljer att gå kursen. :)Ulf: XD

 • http://esbjornmagasin.wordpress.com gustavfolke

  Hej Li!jag ville bara dela med mig av ett projekt som vi inom kulturföreningen esbjörn håller på med.http://esbjornmagasin.wordpress.com/styrbjorn/

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Låter som ett bra initiativ. 🙂

 • http://lisamedin.com Lisa M

  Det här är tredje (fjärde!) gången jag försöker svara på det här inlägget, grrrrfftthh.Ta seriekursen vid HDK! Om du inte tycker att det känns bra med bibliotikarieutbildningen just nu kan du alltid återkomma när du hämtat krafter och gjort det du gillar bäst i några månader. :)Dessutom är Jenny inte det enda bekanta ansiktet i klassen – tacka JA för bövelen, så att jag får skryta om att vi går i samma klass!

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Nämen… Du också, Lisa?Det här blir bara bättre och bättre. 😀

 • Anonymous

  jag tänker gå emot strömmen och säga att göra klart kursen istället. Teckna kan man alltid göra när det finns tid. 🙂

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Grejen är den att som situationen är nu så verkar ingenting alls bli gjort. Varken serier eller magisteruppsats. Utbildningen har tyvärr gått trögt och hackigt hela tiden och nu verkar det som jag kört fast totalt. Om jag började på seriekursen så skulle jag i alla fall få en del tecknande gjort.Jag önskar att jag hade kunnat koncentrera mig bättre på studierna, att jag bara hade kunnat glida igenom utbildningen utan problem. I så fall hade jag varit färdig i våras och förmodligen varit en gladare människa idag.

 • http://talk.consimworld.com/WebX?14@73.SjcPevaNwHk.50796549@.1dcdf4df Göran S

  Om vi alla är fullt medvetna om att jag inte alls är rätta personen att ta emot några råd från: Gör klart kursen och ta din examen.Å andra sidan kan jag inte se att du absolut måste göra det _just nu_ om det känns så fullkomligt omöjligt. Kan du ta ett studieuppehåll och återkomma när du har energi nog att klara av kursen kan jag inte se någon nackdel med att gå seriekursen. Du är väl redan en av de mer etablerade ”alternativserietecknarna”, och det är sällan fel att satsa på att förbättra sig inom ett område där man redan hör till de bättre; det kan knappast försvåra möjligheterna att få fler jobb inom det området.Och uppriktigt sagt, kan det finnas något jobb du hellre skulle vilja ha?

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Det bästa vore nog om jag kunde ta ett studieuppehåll och återkomma till uppsatsen när jag har mer motivation för det (men för att nånsin få det måste jag nog hitta ett annat ämne att skriva om).Jo, jag hör väl till en av de mer etablerade alternativserietecknarna nu.”Serietecknare” är nästan den enda etikett som jag kan sätta på mig själv utan att det känns fel (okej, jag blev kallad ”a Greek mythology super expert” på deviantart en gång och det kändes inte heller helt fel).

 • http://www.blogger.com/profile/08130024496219533235 Karl

  Nu har jag sett din sida tillslut och insett att jag måste få tummen ur med min egen.Ang. kursen och lägenheten måste du väl inte säga att du gör ett uppehåll med uppsatsen? Hoppas iallafall att du hittar en lösning till seriernas fördel!

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Nej, jag måste nog inte tala om att jag gör ett uppehåll med en gång. Egentligen har jag nog inte skäl att vara så orolig som jag är hela tiden.