Tillbaka till verkligheten

Nu är jag hemma igen. Tillbaka i den hårda, bistra verkligheten där jag måste fundera över min magisteruppsats och laga min egen mat. Veckan i Katrineholm var ett välkommet avbrott från vardagen då jag mest tog det lugnt, skissade lite på den femte Johannaboken, tittade på filmer med livsfarliga zombiekor och zombiefår, samt drev runt på serieskolan i Vingåker. Framför allt slapp jag sitta hemma och mötas av åsynen av högskolan som slår en i ansiktet så fort man råkar titta ut genom fönstren.

Eleverna i Vingåker var en liten samling mestadels tysta och snälla nördar. Precis som det ska vara på serieskolor, med andra ord. 😉 Eftersom skolan har för dålig ekonomi för att kunna ge eventuella föreläsare någon ordentlig betalning, utöver att stå för resekostnaderna, så gav en av eleverna mig en påse med hembakade kakor. En annan av dem tog sig friheten att teckna av mig när jag stod framme vid tavlan. Sånt är alltid roligt.

Hehe. Jag ser verkligen ut som en söt, liten kuf. Patrik retade mig för att jag såg ut lite som en präst i de där kläderna. Det är ett svart klänningsliknande plagg med en lila tröja under som sticker fram med sin krage. Och tecknet som jag har om halsen är varken ett kors eller en feministsymbol (fast jag ser förstås hellre att folk misstar det för det senare än det förra). Det är en egyptisk ankh. Så det så.