Eris

Jimmy Wallin har sina apor. Jag har mina grekiska gudar som jag bara inte kan låta bli att teckna (fast Eris är som synes betydligt mer inspirerad av den discordianska tolkningen av henne än av den kaosets gudinna som framträder i de grekiska myterna). Faktum är att jag funderar på att göra en serie baserad på grekisk mytologi. Bara för skojs skull. Men det ligger ganska långt in i framtiden, eftersom jag i första hand förstås kommer prioritera mina ”seriösa” projekt. Det som jag törs visa upp för seriesverige utan att skämmas ögonen ur mig.

 • http://skuggiz.livejournal.com/ skuggiz

  Hon är fruktansvärt söt. Älskar hennes hår, och hur du utnyttjat de skarpa svartvita områdena. Lovely. <3Jag kan inte tänka mig att du skulle behöva skämmas, för övrigt. 🙂

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Tack! :)Det är den här dumma rösten jag har i huvudet som ständigt säger att realism och verklighetsanknytning är bra, medan fantasi och eskapism är dåligt.

 • http://talk.consimworld.com/WebX?14@73.hrzveHQzoSM.44183545@.1dcdf4df Göran S

  Men vad skulle mytologi-serien utforska för teman? Det finns ju inget som hindrar att de skulle vara väl så verklighetsanknutna som värsta socialrealismen.Om en serie om en hund som låtsas vara ett flygaress i första världskriget kan utforska teman som ensamhet och misslyckande — vilket ju är nästan så existentiellt det kan bli — torde väl du kunna göra något liknande med en serie om Eris.Eller om en buhund i de södermanländska skogarna som sitter på sitt kojtak och låtsas att hon är Eris. Endera.

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Ja, de serieidéer som jag har i huvudet skulle inte helt sakna existentiella teman, så jag förstår inte varför jag känner mig så generad vid tanken på att offentliggöra dem.Eris är egentligen bara en bifigur än så länge. Eftersom jag har en fascination för Underjorden, så är de flesta av mina idéer centrerade kring Hades. En av dem är ganska inspirerad av ”Menippus – ett nekromantiskt experiment” av Lukianos, där en människa beger sig ner i dödsriket för att få svar på vad som egentligen är ett gott liv.Men som sagt, allt är fortfarande på idéstadiet.

 • http://www.alingsas.se/kultur Lena

  Hej! Vill du undervisa ungdomar om teckning i Alingsås i höst? Ring mig 0737-642718

 • http://www.blogger.com/profile/08475425483638116128 Lina Neidestam

  Här är en del av seriesverige som skulle älska en serie om grekisk mytologi. Med eller utan existentiella teman. Man måste ju inte ha en ursäkt liksom, man kan ju bara rita det man gillar.Eller, ska jag säga, min ursäkt är ju feministisk porr för att få rita nordisk folklore med skogsrår, vättar och Näcken. Eller är min ursäkt folksagor för att få rita feministisk porr? Hmmm….

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Tack, det var uppmuntrande att höra!Jag tyckte det var jätteroligt när jag först läste om att ditt femisex-projekt skulle ha nordisk folklore som tema, eftersom jag är intresserad av mytologier och folktro i allmänhet (den grekiska är dock den som jag blivit mest besatt av).