Bokmässan 2008

Två dagar på bokmässan är nog ungefär vad jag klarar av. Det är givetvis jätteroligt och inspirerande att befinna sig där bland alla andra serietecknare, men alla intryck och det ständiga sorlet i bakgrunden (plus att man inte äter riktigt som man ska) gör att jag snabbt blir matt och frånvarande. Mot slutet av fredagen drabbades jag av en ihärdig huvudvärk och kände mig nästan lite febrig. Jag och Patrik övernattade hos hans storebror med familj (som lämpligt nog är bosatta i Göteborg) och jag kollapsade i deras soffa nästan omedelbart efter att vi kommit innanför dörren.

Men vad spelade det för roll? Under de två dagarna som jag var på mässan kunde ingenting ta ifrån mig segerkänslan över att äntligen ha gett ut en egen seriebok. Den fanns där, jag höll den i händerna, jag fick signera den. Det kanske inte syntes så mycket på mig, men jag var glad. Väldigt glad. Ett stort tack till alla som kom förbi och köpte den! <3

Foto taget från Fredrik Strömbergs blogg av mig och Patrik med våra nya böcker (den fjärde delen i Johannasviten kom också ut lagom till bokmässan). Varför ser jag alltid så liten ut bredvid Patrik? Han är ju inte alls speciellt stor egentligen.

Komika delade monter med Albumförlaget och Man av Skugga, vilket skapade en trevlig bredd och variation på utbudet. Tyvärr blev det inte av att jag köpte så mycket. Eftersom jag främst lever på besparingar nu för tiden försöker jag begränsa mig till sådant som jag känner att jag bara måste ha. Jag införskaffade dock Ink #2 av JennyB, Nasses Nekrozin #13 (som jag faktiskt medverkar i själv lite grand och fick vara med och signera), samt Bestseller av Emelie Friberg och Mattias Thorelli (vilka för övrigt står bakom den oerhört snygga webserien What Birds Know).

Det var det. Nu ska jag äta och ta igen mig.

  • http://www.blogger.com/profile/08942471770602309424 JennyB

    Det är en välförtjänt segerkänsla, för det är en mycket bra bok.Och fin signering fick jag också – tack!

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Det var så lite så.Roligt att du gillade boken! 🙂