Silent sky

We are born alone

and lonely we reamain.
When we learn to speak,
we speak to hear a voice.
As the years go by
we learn a thousand words.
Then we try to talk
to curse the silent sky.

Like diamonds in the ground
we are waiting to be found.
In silence we are bound
by the wailing wall of sound.

från ”Wall of sound” av Covenant

Jag är inne i en period när jag nästan bara lyssnar på Covenant. Jag får sådana perioder ibland. De är helt enkelt så förbannat bra. Det är inte ofta som man snubblar över grupper där både musiken och texterna faller en i smaken (liksom man inte varje dag hittar serier där både manus och teckningar känns som näst intill perfekta). Min bild är dock inte mycket till illustration i sammanhanget. Alla de där hustaken får mig snarare att tänka på Peter Pan eller Lille Nemo.

  • http://www.blogger.com/profile/08942471770602309424 JennyB

    Har en period varje vinter när jag bara lyssnar på Covenant, VNV Nation, Nine Inch Nails, Apoptygma Berzerk och The Knife.Till den musiken kan man uthärda vilket mörker och snöglopp som helst.

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Amen to that!Nine Inch Nails är jag visserligen inte så insatt i, men de övriga grupperna är asbra.