Fel dygnsrytm

I flera dagar har jag tänkt att jag borde försöka lägga mig lite tidigare om kvällarna och därmed komma upp lite tidigare om mornarna. I nuläget somnar jag nånstans runt fyra och stiger upp framåt klockan två. Jag skulle inte ha så mycket emot en sådan dygnsrytm om det inte vore för det att det känns så fruktansvärt pinsamt när folk hör av sig medan man ännu ligger och sover. De hör av sig vid en tid när man förväntas vara uppstigen, vid en tid när nästan alla andra är uppstigna. Och så är man inte det. Jag kan inte låta bli att skämmas.

Idag hade jag glömt bort att hyresvärden och lite annat folk skulle komma förbi under förmiddagen och besikta lägenheten (fan hur kunde jag glömma det?!). Lyckligtvis var jag vaken när de knackade på dörren, men jag hade inte stigit upp än och till saken hör att jag nästan alltid sover utan kläder. Jag rusade in till badrummet och hann precis svepa in mig i en handduk innan de låste upp min dörr med en extranyckel. Sedan bad jag dem generat att komma tillbaka lite senare. Arrgh! Nästan exakt samma sak utspelade sig förra gången som de skulle besikta lägenheten också. Jag är en dålig människa.

Dagen räddades av Patrik som ringde och berättade att han hade fått tag på en bok med erotisk konst från antikens Grekland åt mig. Då kändes livet ganska trevligt igen.

 • Göran S

  Är man inte trött är det oftast närmast kört att försöka skifta dygnsrytmen genom att gå och lägga sig tidigt — och ligger man och vrider sig och försöker sova någon längre tid riskerar det att påverka sängens värde som ”dags att sova”-signal.Nu vet jag inte hur just du fungerar, men ett alternativt sätt är att tvinga upp sig tidigare, och därmed säkerställa att man är rejält trött framåt kvällen.

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Det är nog en bättre strategi att försöka tvinga upp sig tidigare, ja. Det har funkat ibland.

 • Anonymous

  Haha! Tänk att få uppleva det i verkligheten! Men varför skulle de besikta lägenheten? Ska du inte bo där ett tag till?/KarlHåller fö med föregående tipsare, men tror det är lättast om nån annan väcker och tvongar ut dig på stan eller nåt så att du inte kan somna om. Som jag gjort den senaste veckan…

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Jag tror att de bara skulle kolla så att allt i lägenheten fungerade och var som det skulle. Varför vet jag inte, för jag kommer ju vara kvar här ett tag till.Haha! Ja, det är nog för ont om folk här omkring som kan väcka mig och tvinga ut mig, helt enkelt.