Besök i Göteborg

Igår var det en bra dag. Jag tog mig slutligen in till Göteborg och träffade Karl (från Nasses Nekromantiker). Tyvärr hade jag oturen att anlända mitt under några slags kulturdagar, så det var mer smockat med folk än det vanligtvis brukar vara. Efter att mest bara ha suttit hemma i min lilla studentetta den senaste tiden, blev det nästan lite obehagligt (eller påfrestande är nog snarare rätt ord). Vi gick i alla fall runt och tittade lite. Ett par småflickor kom fram och räckte mig en broschyr som jag mekaniskt tog emot, så som man ibland gör när man inte orkar vifta undan folk. När jag tittade närmare på den upptäckte jag dock att allt var skrivet på tyska. Hade de bara gett mig nånting som de själva inte ville ha eller går jag runt och ser tysk ut utan att veta om det?

Efter en stund kom vi överens om att det vore trevligare att förflytta sig till Karls lägenhet, så vi började avlägsna oss från platsen. Vi stannade dock till utanför stadsbiblioteket där Karl tänkte sätta upp en affisch. Då kom samma småflickor fram till mig igen och räckte mig en ny lapp, som jag också mekaniskt tog emot innan jag hann tänka närmare på saken. Den verkade handla om något helt annat, men det var fortfarande på tyska. Ja, vad säger man om det?

Annars hade jag trevligt. Jag upptäckte att jag faktiskt hade saknat att prata med andra serieskapare och kände mig riktigt uppiggad och inspirerad när jag satt på tåget hem igen. Tyvärr är det alltid enklare att bara sitta hemma framför datorn än att vara social och företagsam. Det är trots allt bara en timmes färd mellan Borås och Göteborg. Jag hade kunnat ta mig in dit oftare än ett par gånger i halvåret. I synnerhet som jag nu för tiden inte känner en jävel här i Borås.
Nåväl, nu ska jag TECKNA!