Utomjordingar

Jag har en gammal vana att sitta och klottra utomjordingar lite då och då. Det här är förmodligen min allra första. Jag kommer fortfarande ihåg hur jag tänkte när jag gjorde den. Jag hade blivit starkt inspirerad av glasspapperet till en isglass som, om jag inte minns helt fel, hette X-15 och som hade en bild på en glad liten utomjording i ett tefat eller rymdraket. Rymden fascinerade mig oerhört mycket när jag var barn (ja, det gör den väl fortfarande).

Med tiden blev de söta små utomjordingarna som ett slags symboler för mitt utanförskap och den bortkommenhet inför andra människor som jag ofta kände/känner. Men de blev aldrig något mer än klotterfigurer. Den enda gången som de använts i seriösare syften var när jag gjorde omslagsbild och lite illustrationer för ett häfte som trycktes upp i samband med en sf-kongress i Uppsala 2003.

  • Göran S

    Inte en kommentar om utomjordingar, bara ett tack för tipset om Hammars bok. Den var utmärkt; redig och tydlig i sitt resonemang. Klart läsvärd.

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Åh, så du har redan läst ut den? Själv har jag alldeles nyligen börjat, eftersom jag kom tillbaka till Borås igår och slutligen fick boken för mig själv. Roligt att den var läsvärd.

  • http://www.blogger.com/profile/08475425483638116128 Lina Neidestam

    Söt utomjording!Tack för din kommentar! Jag är också väldigt nyfiken på hur jag ska ro iland detta. Gulp. Ha det fint,Lina