Svar på utmaning

Malin skickade mig en utmaning att svara på nedanstående fyra frågor. Jag orkar dock inte utmana någon tillbaka, utan vem som helst som känner sig hågad kan svara på dem.

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
Ja, nu är ju dagen snart slut, men det som jag i morse hade föresatt mig att göra var följande:
Köpa en ny förpackning åksjuketabletter på apoteket – Mission accomplished.
Ta ytterligare några foton i Uppsala centrum till att använda som referensbilder när jag tecknar in bakgrunder i min pågående serie ”Theia mania” – Samma här.
Gå igenom stadsbibliotekets serieavdelning och se ifall det fanns något att låna med sig hem som jag borde läsa, men inte har någon större lust att köpa – Jodå.
Börja läsa på min nyligen införskaffade bok Osunt förnuft av Olav Hammer – Mission failed. Joacim har snott den och försjunkit i den.
Äta (det är ständigt dagens stora projekt) – Delvis avklarat. I skrivandets stund väntar jag på att kladdkakan ska svalna.

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Sommaren 1998. Fy fan. Jag hade nyligen avslutat det första (och då enda) året på serietecknarskolan i Hofors och förlorat allt. Plötsligt var jag utan både pojkvän och kompisar och skulle dessutom försöka komma fram till vad jag ville göra av mitt liv. Men jag visste knappt ens vem jag var. Jag var olycklig, förvirrad och hade förmodligen min första mer allvarliga depression.

Ställen du bott på?
Jag har bott på lite olika ställen i Sandviken innan jag flyttade till Borås. Finns inte mycket att säga om det.

Fem saker du skulle göra ifall du var biljonär?
Det här var den jobbigaste frågan. Det finns inte så mycket som jag vill göra egentligen. Först och främst skulle jag väl unna mig att bara sitta hemma och teckna serier. Och om ingen ville ge ut dem så skulle jag ge ut dem själv, plus diverse andra serier som jag tyckte förtjänades att ges ut.
Jag skulle även kunna handla en massa roliga kläder i gothbutiker och liknande ställen som är så dyra att man vanligtvis bara har råd att titta lite i skyltfönstren (jag menar, om ett ynka plagg kostar över femhundra spänn så känns det ju vettigare att lägga de pengarna på serier istället).
Sedan misstänker jag att jag skulle skänka bort en del pengar till hjälporganisationer och allmänt behövande personer.

Så där, ja. Min dag började för övrigt inte så bra idag. Jag blev fruktansvärt irriterad över att jag råkade blanda ihop kyrkofadern Augustinus med Thomas av Aquino när Joacim läste upp en text och bad mig gissa vem som hade skrivit den. Augustinus – född på 300-talet evt, svinade runt i sin ungdom och nedtecknade ångerfullt dessa synder efter sin omvändelse. Thomas av Aquino – född på 1200-talet evt och anpassade Aristoteles filosofi till den kristna tron. Hur kan man blanda ihop det? Senare blev jag dock glad igen när jag såg att Seriezonen placerat det senaste numret av mitt fanzine Agnosis framme i skyltfönstret. Ego boost!

  • Göran S

    Själv trodde jag länge att den stackars oskyldige Thomas av Aquino var en riktigt hemsk figur eftersom jag blandade ihop honom med Thomas de Torquemada som jag läst om i ett Jimmy Olsen-äventyr när jag var liten. Där ser man hur farlig bildning kan vara för barn.Osunt förnuft finns på Carolinas öppna samling, så nu sitter den löst när jag går förbi idag.

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Haha! Ja, för mycket kunskap är farligt, det får man ju lära sig redan i första Moseboken.