Sommar i Gästrikland

Vistelsen i Sandviken gick ganska bra. Det var trevligt, om än lite utmattande med tanke på allt som skulle hinnas med på bara fem dagar. Joacims föräldrar var hembjudna till min familj. ”Herre gud, vad ska vi lyckas droga alla ungarna med?” hade min mamma skämtsamt utropat när jag några dagar tidigare meddelat att föräldrarna var kristna och alltså inte var överdrivet förtjusta i att man brukade svordomar. Den som har läst mina självbiografiska serier vet att det kan sväras rätt så friskt hos familjen Österberg. Men när vi kom dit var nästan ingen av barnen hemma, så allt förflöt väldigt lugnt och smidigt.

Resten av dagarna gick åt till att träffa vänner och släktingar, samt att guida runt Joacims föräldrar till diverse sevärdheter i trakten. En eftermiddag åkte vi ut till Högbo bruk, som ligger en liten bit utanför Sandviken, och spelade minigolf. Jag brukar väldigt sällan ägna mig åt den typen av sysselsättningar (det vill säga sociala sysselsättningar, saker där man umgås med andra människor) och presterade därmed frustrerande dåligt. Oftast behövde jag alla mina slag för att få bollen i hålet. Om jag fick i den alls, vill säga. När jag så lyckades göra en hole in one på det sista hålet blev jag väldigt glad. Joacim menade att jag uppvisade mer känslor under det tillfället än jag normalt brukar göra under ett helt år.

Det största som hände annars var att jag träffade min pappa för första gången. Eller ska man vara petig så hade vi setts tidigare när jag var ungefär tre, fyra år, men detta var första gången som vi sågs då båda kände till hur det förhöll sig med släktskapet mellan oss. Med på köpet har jag dessutom fått två nya bröder, en faster, en farbror och sex kusiner. För att bara nämna några.

För närvarande befinner jag mig i Uppsala och tar det lugnt, läser roliga böcker med titeln Love Life of the Ancient Greeks och äter mullbär i Botaniska trädgården.
Over and out.

  • http://www.blogger.com/profile/06211095992353113280 Malin

    Hole in one, grattis! 🙂 Det var ett fint foto på dig och din pappa.

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Tack! :)Ja, visst ser vi gulliga ut.