Istället för att diska

Jag ignorerar disken en dag till. Det finns ju så mycket annat man kan göra. Åka in till Göteborg till exempel – hade man kunnat göra om man haft pengar. De senaste dagarna har jag väntat på att få första halvan av betalningen för barnboken som jag och Patrik arbetar på, och jag var övertygad om att jag skulle ha fått pengarna till idag, så jag föreslog för en vän i Göteborg att jag kunde komma och hälsa på. Men icke. När jag kontrollerade mitt konto tidigare idag hade inga pengar kommit in, så jag fick vackert stanna hemma och använda mina sista slantar till mat. Fast tro inte att jag tänker diska för det. Nej, så fan heller! Jag gjorde den här teckningen istället.

Manlig anatomi… Det är svårt till och med när man använder sig av något som förebild. Ja, det är i alla fall Malin från min pågående serie ”Theia mania” som med en uppenbart road min i ansiktet läser i Gästabudet av Platon. Denna text handlar som bekant om ett gäng överklassmän som träffas under ett gästabud, eller symposion, och bestämmer sig för att de istället för att supa i tur och ordning ska hålla ett lovtal till kärleken (det vill säga Eros, den bevingade varelsen bredvid Malin). Det som jag själv tycker är lite roligt med Gästabudet är att flera av karaktärerna menar att den högsta och bästa kärleken är den mellan män och unga pojkar.