Förberedelser

Jag känner mig lite orolig och rastlös, som alltid när jag förbereder mig inför att resa. Tidigt imorgon (halv nio, det är tidigt med mina mått mätt) ska jag ta tåget till Skövde. Där kommer Joacims föräldrar plocka upp mig och åka vidare till Uppsala. Jag vet inte hur lång tid det tar att färdas den sträckan med bil, men med tåg har det tagit åtminstone fem timmar. Jag är inte en sådan människa som njuter av att resa, vilket förmodligen har framgått tydligt vid det här laget. Jag blir lätt illamående och av någon anledning brukar inte åksjuketabletterna börja verka på allvar förrän efter en timmes resande (och då har jag ändå tagit dem en timme innan avresan som det står att man ska göra). I bästa fall blir jag bara trött och tillbringar resan i ett slags drogat tillstånd mellan sömn och vakenhet.

Men jag ser ändå fram emot att komma iväg lite. Och det hela slutar inte vid Uppsala. På fredag är det nämligen tänkt att vi ska åka vidare till Sandviken allihopa. Joacims föräldrar kommer för första gången att träffa klanen Österberg. Det ska bli… intressant. Ännu intressantare är att jag själv också kommer träffa en del människor för första gången. Mitt släktträd har nämligen genomgått vissa förändringar sedan sist och fått en massa nya grenar som jag fram tills för fem år sedan inte hade en aning om. Jag har väldigt mycket framför mig, med andra ord.
Och nu, dags att ta hand om den jävla disken.