Vid skrivbordet

De senaste dagarna har ångat av sol och försommar. Jag vill gå runt i parken och äta glass och lukta på blommor, men istället har jag tillbringat den mesta av tiden svärandes vid skrivbordet. Jag hade nästan glömt bort hur jobbigt det är att skissa. Detta må vara den mest kreativa delen av processen, men jag tycker ändå bäst om den mer mekaniska tuschningen. Då man bara behöver fylla i färdiga linjer och smycka ut bilderna med svärta och skrafferingar. Då jävlar kan man tala om arbetsglädje.

Om några dagar kommer Patrik hit på besök. Förmodligen kommer jag då få lägga ”Theia mania” åt sidan till förmån för våra gemensamma projekt, så jag borde se till att få så mycket som möjligt gjort på den innan dess. Å andra sidan borde jag passa på att vara ute i solen också. Patrik är nämligen överkänslig mot värme och solljus, så alla promenader som företas med honom under sommaren sker alltid lagom till solnedgången. Själv verkar jag snarare ha en mindre känslighet än normalt på den punkten. Jämfört med att frysa tycker jag det är riktigt trevligt att svettas och jag har fått höra ibland att mitt badvatten är omänskligt hett.

Nåja. Vad är mest värt? Arbeta på en serie eller planlöst traska runt i parken? Det var inte ens en fråga. En till kopp te och tillbaka till skrivbordet.