Snygg, smart och trevlig. Eller nåt.

Den här veckan har jag faktiskt träffat en och annan människa som jag varit social med. Det var ett tag sedan sist. Jag hade duschat och tvättat mig strax innan (också ett tag sedan sist) och till och med målat mina ögonbryn. Jag försökte vara så trevlig som det nu bara går när man har drag av social fobi och aspergers syndrom. Jag vill att folk ska tycka att jag är helt knock-down drop dead gorgeous och därtill en kolossalt intressant person. Jag vill att de ska säga ”alltså, jag gillar dig. Vill du gå till sängs med mig?”

Eller så ville jag bara få en möjlighet att citera ur Tinet Elmgrens serie Kompassrosen. Just den där repliken blev betraktad som en plump och dålig avslutning på denna i övrigt ganska vemodiga och lågmälda serie när den blev recenserad i senaste Bild & Bubblas spalt för avigserier. Själv håller jag inte riktigt med, som ni förstår. Jag blev faktiskt rätt förtjust i det slutet.

 • http://www.blogger.com/profile/11442329710467703684 Tinet

  He he. :o)Jag tror nog att jag också hade blivit lite ledsen över slutet om jag hade läst den serien när jag ännu var ung och oförstörd. Så jag kan förstå Micke Sols recension. Men nu är jag gammal och … förstörd, så jag skriver såna historier.

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Jag brukar även gilla när man använder ett ganska rakt språk i sådana situationer, men det är ju bara för att jag själv är kass på det här med signaler och mer avancerat spel.

 • http://www.blogger.com/profile/11442329710467703684 Tinet

  Fast om man är för rak på sak kan en del människor missförstå en och anta att man ”bara” vill ha ett one night stand, och därför inte bryr sig om att lära känna den andra personen mer först, eller förvissa sig om att den andra personen gillar en själv. Speciellt om de har blivit hjärntvättade till att tro att one night stands är DÅLIGT, och/eller att det bara finns BRA sex, som är del av seriösa förhållanden, och DÅLIGT sex, nämligen one night stands, och inget annat. Knepigt det här.En arabisk kille som jag hade ett one night stand med en gång höll på och pratade om giftermål och framtidsplaner om bondgård, hästar och barn hela tiden, fast vi båda visste att det var ett one night stand. Han kände väl ett behov av att låtsas att det var ”mer” än så, för att det inte skulle kännas så ”dåligt”. Det var lite gulligt.

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Ja, det är sannerligen knepigt – vilket är en del av förklaringen till att det enda tillfälliga sex som jag hittills haft var med personer som jag en gång i tiden varit ihop med. När man redan känner varandra brukar det inte uppstå så många missförstånd.