Kvalitet framför kvantitet

Jag är lite frustrerad över att mitt arbete med ”Theia mania” går relativt långsamt. Okej, jag har visserligen lagt en del tid och kraft på mitt och Patriks barnboksprojekt och på skissningen av den femte delen i Johannasviten de senaste veckorna, så det är ju inte så att jag bara har suttit och slöat framför datorn. Jag har varit kreativ och fått saker gjorda. Men mina egna serier räknas på ett helt annat sätt. Om jag bara sysslar med andras projekt under en längre tid känns det till slut som att jag ändå inte åstadkommer någonting.

Första delen av ”Theia mania” är bara på nio sidor. Jag håller nu på med den sjunde sidan. Hur bar man sig egentligen åt för att vara så produktiv när man var yngre? Då var det minsann ingen konst att slänga fram den ena serien efter den andra, och de kortaste var oftast bortåt tjugo sidor. Nu sitter man här och har problem med att få ur sig ynka nio sidor. Någon borde komma hit och slå mig i huvudet tills jag blir arton år eller så igen.

Det som jag gör nu är visserligen betydligt mer välgjort och genomtänkt. En viktig skillnad är nämligen att jag numera tecknar för en publik som omfattar fler personer än syskonen och närmaste vännen. Jag anstränger mig mer med bakgrunder, jag väger olika repliker mot varandra för att få till ett någorlunda bra flyt. Och det blir bra, om jag själv får säga det. Fast ibland kan jag titta på de serier som jag gjorde för över tio år sedan och sakna enkelheten i dem. Och all ohämmad melodramatik, torr humor och nördiga djupdykningar i historiska/mytologiska specialintressen som jag fritt kunde ägna mig åt eftersom serien ändå bara skulle läsas av några få.

Just for your amusement, här är ett utdrag från den elva år gamla serien ”Barbarerna från Aztlán”. Tror det var den första serien där jag började använda lite mer svärta och skrafferingar. Titta noga, så här gullig lär ni aldrig få se Huitzilopochtli igen!

  • http://www.blogger.com/profile/06211095992353113280 Malin

    Jag får som för mig att jag vill säga åt dig att inte lägga band på dig och gå loss i nördigheten, men du skriver ju att serierna blir bra när du tecknar som du gör idag. Lycka till med Theia mania! Ska bli jättekul att läsa den i framtiden.

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Tack! Ja, det är ju inte så att jag inte gillar serierna som jag håller på med. Jag gillar idén till Theia mania jättemycket och hoppas verkligen att jag kan få ner hela berättelsen på papper. Samtidigt har jag aldrig känt lika starkt för karaktärerna i mina realistiska serier som jag gjorde när jag var yngre och tecknade långa äventyrsepos inspirerade av tv-spel och mytologier.