Tralla-la, allt är bra…

Min familj har visst hittat den här bloggen, så nu kanske jag plötsligt måste börja tänka på vad jag skriver. Eller säga åt dem att de får läsa på egen risk. Jag har ju en tendens att vara mer öppen och utlämnande än vad man tydligen ska vara i sådana här sammanhang. I nästa liv kanske jag slutligen har lärt mig att uppträda socialt korrekt. 😉

Den senaste tiden har det dock inte hänt nånting som är värt att censurera. Jag har gått runt för mig själv i Borås och sniffat på alla utslagna blommor. Passade även på att titta på den nyligen avtäckta nio meter höga statyn av Pinocchio. Fördelen med att vara bosatt i en stad som man inte är uppvuxen i, och som alltså inte har något att göra med ens identitet, är att man inte irriterar sig lika mycket på eventuella stolliga projekt som kommunen hittar på.

Apropå irritation, så tittade jag lite på kanal 10 när jag var hos Joacim i Uppsala. Det är en svensk, kristen tv-kanal som sänder lite allt möjligt från nyheter och predikningar till lovsånger och gudstjänster från Livets Ord. Jag blev bland annat upplyst om att EU är antikrist. Jodå. Joacim tycker att sådant är vansinnigt roligt och kan se på det hur länge som helst. Och visst tycker jag också att det är lite underhållande på ett freaky vis, men jag klarar bara av det i mindre doser. Sedan blir jag irriterad. Liksom jag även mest blev irriterad av att läsa Jack Chick’s kristna propagandaserier. Jag vet att man bara borde skratta åt dem. Till och med konservativa kristna i Sverige skrattar åt Jack Chick. Men ändå.

Jag är så glad att jag lever i ett ordentligt sekulariserat land.

  • http://www.blogger.com/profile/13872281779827534403 Nickan

    Ha, ha, ha. Efter att ha läst min blogg så är min syster orolig att jag ska slå ihjäl någon.

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Haha, ska jag vara ärlig så blev jag faktiskt lite förvånad över att du var så lugn och försynt när jag träffade dig in real life.