Den tiden på våren

Joacims föräldrar har varit här på besök i tre dagar, så jag har varit ganska upptagen med att umgås. Sådant är alltid lite av en mental ansträngning. Jag är inte alls van vid att få samma slags uppmärksamhet från mina egna föräldrar, faktum är att jag knappt kan föreställa mig hur det skulle vara att umgås med mina föräldrar nästan oavbrutet tre dagar i rad. Det är fullständigt overkligt.

Hur som helst. Dagarna fylldes av fikastunder, promenader runt i stan och besök på miljöfina platser som Hågadalen, Botaniska trädgården och Linnémuseumet. Det är ju den tiden på våren nu när allting börjar slå ut och blomma och det luktar svagt av parfym nästan vart man än går. Jag tror att jag hittat en ny favoritblomma. Backsippa. Titta bara, de är täckta av en massa len, mjuk päls. Man kan sitta och klappa dem hur länge som helst (till skillnad från pälsdjur som jag är allergisk mot).

Vi var även på Ica Maxi och handlade enorma mängder mat. Jag fick ett par gummistövlar av Joacims föräldrar. Jag har inte ägt några sådana sedan jag var liten och just de där gummistövlarna såg så charmiga ut. Egentligen är de aningen för stora. Jag brukar vanligtvis ha storlek 39, men envisas ofta med att köpa storlek 40 för att mina fötter ska se större ut. Jag gillar stora fötter och det irriterar mig att mina egna inte blev större än de är. Dessutom trivs jag bäst i skor där inte fötterna kläms ihop så mycket (ni lär med andra ord aldrig få se mig i klackskor).

Annars följde jag med Joacim och tittade på demonstrationer under första maj. Det längsta tåget utgjordes av kristdemokraterna som gick runt och ropade nånting om tryggare familjer och bevara äktenskapet. Freakshow!

 • http://www.blogger.com/profile/03110132908752460732 ulf dollartecken

  Visst är det samma Joacim J som deltog i den lätt misslyckade likhetsfeministiska debattgruppen i Uppsala 2003? I så fall har jag ju träffat honom.En annan möjligen relaterad nyhet är att jag har läst Viktor Rydbergs gamla ”Singoalla” för en bokcirkel. Den var ganska bra.

 • http://www.blogger.com/profile/14377175593781972772 Stef

  Tjusiga skor! Jag rör mig också runt 39-40. Dock tror jag att mina tår är en storlek större än resten av foten. Köpte nyss nya skor där tårna verkligen klämmer. Men man sägs gå ut dem. Så jag går. Och går. Och kvider. Men storleken större kändes som den skulle ramla av =xBlommor för vinsten. Stora fötter lika så.Freeeeeeaaaaaks! 😀

 • http://www.blogger.com/profile/06211095992353113280 Malin

  Wörd, stora fötter är snyggt! Seriefigurssnyggt.

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  ulf:Ja, det stämmer! Antar att det nu är läge att säga att världen allt är bra liten.”Singoalla” har jag faktiskt inte läst. Men jag har varit väldigt dålig på att läsa skönlitteratur den senaste tiden.stef:Tack! Blommor och stora fötter, vad mer kan man önska sig? (Ja, jag gillar ju faktiskt blommor, fast jag inte gillar att FÅ blommor.)malin:Amen to that! Jag minns en gång när jag var tonåring och min yngre syster och hennes kompis frågade mig hur jag ville att en pojkvän skulle se ut (att man var nåt annat än hetero var fortfarande otänkbart då) och jag svarade att han gärna fick se ut lite som en seriefigur med stora fötter. De stirrade på mig en kort stund och började sedan gapskratta.