SPX 08

Så var årets spx över. Jag var där under lördagen och söndagen och sålde mina fanzines. Två dygn av för lite sömn, skumma matvanor och en massa liv och rörelse runt omkring som gör att man väl hemkommen faller ihop i sängen och sover nästan tolv timmar i sträck. Men som ändå alltid känns värt det. Lite dåligt samvete har jag dock över att jag inte pratade lika mycket med folk som jag borde ha gjort och att jag höjde priset på mina fanzines till trettio kronor. Jag hade ju bestämt innan att de bara skulle kosta tjugofem, men väl på plats insåg jag att det skulle bli mycket krångligare med växel ifall det var en femma inblandad. Typiskt.

I år satt jag bredvid Epix Förlag (och mannen, myten, legenden Horst Schröder) och Tinet Elmgren som delade på samma bord. Tinet ger ut fanzinet Tunguska. Här kan man läsa mer om hennes serier.Tror jag sålde rätt bra. Jag hade fyrtio ex av det senaste numret av Agnosis och alla utom ett gick åt. Det blir till att kopiera upp fler när jag kommit tillbaka till Borås. Den närmaste tiden kommer jag dock hänga i Uppsala och i all stillsamhet avnjuta årets fanzineskörd.

Här är det mesta av det som jag fick/köpte/bytte till mig.
 • Göran S

  Det var roligt att se Horst på SPX. Han är verkligen mannen, myten, legenden. Eftersom jag kastar bort så mycket av mitt liv på annat än serier hann jag knappt se något av SPX, men jag var i alla fall med i ankisternas tut-tävling, vilket alltid är smått surrealistiskt och mycket skojigt.Jag har inte hunnit läsa dina fanzin än (av samma skäl som ovan), bara skumma igenom dem, men ”Vi äter så många chokladbollar vi bara orkar och skiter i föredraget sen” är en guldreplik som stod ut redan vid en genomskumning.

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Jag var med i den där tut-tävlingen förra året och det var verkligen en rolig grej, men eftersom jag själv aldrig varit djupare intresserad av Kalle Anka-serier så kunde jag knappt svara på en enda fråga (Joacim som jag känner har däremot varit ankist. Det var genom honom som jag hamnade där).Haha, jo, det är en härlig replik den där. Fast det är förstås Patrik som har skrivit den, så jag kan inte ta åt äran för den.

 • Göran S

  Har du läst Don Rosas historiskt inspirerade serier? (Det är ju inte säkert att slapstick-humorn och spelandet på ankornas personligheter roar dig för det, men jag har personligen nästan alltid stort nöje av hans undervisning i underhållningsformat — Cartoon History of the Universe är en annan favorit, speciellt de tidigare numren, när Gonicks teckningsstil var litet rundare och mjukare.)

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Av Don Rosa har jag främst läst berättelsen om farbror Joakims liv (som jag faktiskt tyckte var riktigt underhållande), samt en serie som byggde på det finska eposet Kalevala. Jag vill minnas att jag gillade den med, så jag borde kanske läsa mer av honom.Jag älskar Cartoon History of the Universe!