På seriefronten

Jag har ju glömt nämna att Patriks och mina serier är med i en utställning. Eleverna från serieskolan i Vingåker ställer ut på konsthallen i Torshälla utanför Eskilstuna, och det fanns så gott om plats att vi fick vara med. Jag hade tyvärr ingen möjlighet att närvara på vernissagen i lördags (beklagar det verkligen, då jag hörde att eleverna bakat massor med kakor), men Patrik berättade att det blivit riktigt snyggt. Uställningen håller på fram till den 11/5.

Annars sitter jag och försöker skriva färdigt manus till första delen av min planerade serie som jag tidigare pratat lite om här och här. Det händer inte så mycket i den första delen. Däremot är det en väldans massa prat. Kanske lite väl mycket. Jag är väldigt nöjd med just den här serieidén och vill verkligen göra nåt riktigt bra av den, och då vore det ju irriterande om jag inte kunde få ur mig orden på rätt sätt. ”Rätt sätt” är enligt mig att replikerna läggs på en nivå som är ganska nära talspråket och därmed känns levande, men samtidigt är klarare och mer strukturerat än vad vanligt tal brukar vara. Det är inte helt lätt alla gånger.

Jag hade också tänkt låta den historiskt intresserade huvudpersonen (men det är fortfarande inte jag!) nämna, apropå det romantiska kärleksbegreppet (som är lite av ett tema i serien), att i texter från det klassiska Grekland användes ordet ”eros” (romantisk kärlek) nästan uteslutande för att beteckna kärleken mellan män. Fast nu har jag blivit lite osäker på ifall det verkligen stämmer, då jag inte kan hitta uttalandet någon annanstans än i min bok Dagligt liv i antikens Grekland som är skriven på 1950-talet.

  • Göran S

    ”Fast nu har jag blivit lite osäker på ifall det verkligen stämmer, då jag inte kan hitta uttalandet någon annanstans än i min bok Dagligt liv i antikens Grekland som är skriven på 1950-talet.”Du skulle ju kunna smita undan med att låta henne referera till just den boken…

  • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

    Jo. Och så länge som man inte hävdar att ”så här VAR det”, så måste ju inte det hon säger vara helt korrekt heller. Men det blir roligare ifall det är det. ^^Det bör annars inte vara svårt att hitta texter att referera till där författaren menar att kärleken mellan män och unga pojkar är den högsta formen av kärlek. Finns väl ett stycke i Platons ”Gästabudet” om jag inte minns fel.