Katrineholm

Veckan i Katrineholm, ja. Som sagt var det tänkt att jag skulle göra min del av skissningen till en barnbok om misshandel. Här är platsen där jag fick sitta och slava. De kedjade fast min fot vid skrivbordet så att alltsammans verkligen skulle vara färdigt vid veckans slut. Tjugo sidor plus omslag och en faktadel på fyra sidor.
Eller så var det så att de var jättesnälla mot mig hela tiden och matade mig med te, godis och kakor. En trevlig sak med Katrineholm var att det var soliga och klara dagar nästan hela veckan som jag var där. Och ordentliga stjärnhimlar om nätterna. Sådant är man minsann inte bortskämd med här i Borås som verkar befinna sig under ett konstant grått molntäcke. Staden som sådan var annars inte den finaste att traska runt i. Det erbjöds större sevärdheter i Patriks och Karolinas lägenhet som hade en av de största boksamlingarna med fantasy och science fiction som jag sett.

Allt material till barnboken blev färdigskissat. Jag fick till och med lite tid över för krokiteckning. Karolina ställde upp som modell, vilket var ytterst fördelaktigt då hennes kroppstyp låg väldigt nära figuren Johannas. Patrik brukar klaga på att jag ofta inte tecknar henne tillräckligt frodig.

(Jag hade egentligen tänkt att lägga ut fler foton och bilder från vistelsen, men av nån anledning går det inte att utforma sina inlägg som man vill på skolans datorer. Klippa ut och klistra in – vad är det?)