Problemet med pennor

Den senaste tiden har jag mest jobbat med serierna. Det sista tiosidors kapitlet i Pusselbitar ska tuschas och allt material till det sjätte numret av Agnosis ska göras färdigt innan SPX 08. Det är egentligen hur lugnt som helst. Serierna till Agnosis 6 har varit färdiga i flera månader och det enda jag behöver göra är innehållsförteckning, baksidesbild och fylla ut enstaka tomrum.

Ett utklipp från det sista kapitlet i Pusselbitar av mig och Patrik Rochling.

Men nu har tyvärr mitt förråd av tuschpennor börjat sina (jag använder mig av en kombination av pensel och pennor när jag tuschar) och av någon anledning kan bokhandlarnas utbud av pennor skilja sig radikalt åt i olika städer. Jag började tuscha med staedtler-pennor 0.2 och 0.05 när jag bodde i Sandviken, men dessa lyser helt med sin frånvaro i Borås bokhandlar. Nu måste jag åka in till Göteborg och leta. För där borde väl det mesta finnas. Ni serietecknare som bor i Göteborg, var köper ni era pennor?

Från serien ”Med andra ögon” i Agnosis 6. Den vill ni jättegärna läsa, eller hur? 😉
 • http://www.blogger.com/profile/14377175593781972772 Stef

  Jag gissar på att de flesta i Göteborg köper sina pennor på matton. Själv har jag blivit helt frälst av 003:an som min skrafferingspenna, men de finns ju typ bara på screentec. Sist köpte jag en hel låda som jag arbetar av ^^; Rekomenderas om man vill fortsätta på samma sorts penna ett tag, man sparar också oftast pengar på lådorna.:3

 • http://www.blogger.com/profile/10937419039476530358 Elin J

  Staedtler-pennor i kalibern du söker finns på InEx, som ligger brevid SciFibokhandeln, en halvtrappa ner bara:D

 • http://www.blogger.com/profile/08942471770602309424 JennyB

  Jag köper i bulk på IN-EX, de har ett bra utbud men framför allt är de inte så dyra. Oftast blir det vanliga Staedtler och Faber-Castell PITT (ja de heter så, heh).På Matton köper jag Pentel-pennor och Spectralite akryltusch, för det finns bara där.Och precis som Stef säger kan man spara en del stålars om det går att köpa på låda.

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Tack för tipsen! InEx har jag varit på väg in i flera gånger när jag varit i Göteborg, men av nån anledning har det alltid kommit nåt i vägen.

 • http://www.blogger.com/profile/06251879890958228385 Nika

  Du är ju jättbäst!Jag vill hemskt gärna läsa Agnosis 6, och även 1 och 5. Var kan jag få tag på dem? Införskaffade 2,3,4 i förrgår från en butik i Uppsala och känner abstinens! Måste ha mer! (Och du borde ta bättre betlt för dem!) Ok, nu ska jag sluta skriva innan detta blir stalkervarning:-)

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Nämen tack! :)Mina Agnosis finns även till försäljning på Staffars Serier i Stockholm, men eftersom jag tyvärr inte varit där på väldigt länge så har jag ingen aning om hur många ex som finns kvar. Annars kan man också beställa genom mig. Jag vet att jag i alla fall har ex av Agnosis 5 hemma.Hehe. Alla tjatar om att jag måste ta bättre betalt för dem. ^^;(Ursäkta att det tog så lång tid för mig att svara. Jag har varit utan nätet i typ en vecka.)