Library Romance

Ytterligare ett utkast till serien som jag planerar att göra så småningom. Här har jag försökt att designa huvudpersonens begärsobjekt. Han är som synes bibliotekarie. De arbetar på samma bibliotek (men, nej, det är ingen självbiografisk berättelse. Jag har förresten hittills aldrig haft nåt biblioteksjobb, om man inte ska räkna ett halvårs praktik för nästan tio år sedan).
Det är inte helt lätt att designa trovärdiga karaktärer. Det tryggaste är egentligen att använda verkliga personer som förlagor, eller att åtminstone låna en del drag från verkliga personer, annars oroar jag mig ständigt över om karaktärerna verkligen fungerar. Jag vågar inte lita på att den lilla människokännedom som jag har verkligen är korrekt (det här gäller dock bara när jag tecknar realistiska serier, vilket borde vara ännu ett skäl till att teckna mer fantasy).
Ännu knepigare blir det när jag ska utforma en attraktiv karaktär. Attraktiv enligt…vem? Ska jag gå efter de allmänna uppfattningarna om snygghet, mina egna (som jag inte ens själv har helt full koll på) eller konstruera en snygghetskategori som gäller just för personen i serien?
I det här fallet har jag ju emellertid fördelen att befinna mig på en bibliotekshögskola med massor av blivande bibliotekarier och utseendet som han har här ovan känns ganska…bibliotekarie.
(Jag lovar, nästa serie kommer vara i total avsaknad av varje form av snusk!)
 • http://www.blogger.com/profile/14377175593781972772 Stef

  Manligt objekt + aktiv kvinna = vinst!Go Li! Go!

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Tack, Stef!

 • http://www.blogger.com/profile/06211095992353113280 Malin

  Ska du sluta med ”snusket”? 🙂 Jag sa det nog inte tidigare, men innan du skrev på bloggen om att dina serier ofta innehåller sex och sånt så hade jag aldrig tänkt på det, alltså du gör det på ett så naturligt sätt. Dina berättelser är verklighetsförankrade och välgjorda. Jag dras också till historier om det som verkligen är berörande, alltså mänskliga relationer och speciellt kärleks/sexrelationer av olika slag…

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Åh, tack! Det var ju bra att du upplevde mina serier på det sättet. Jag oroar mig kanske för mycket ibland.Och jag tänker inte sluta med snusket helt. Bara försöka variera mig lite och göra en och annan serie där det inte förekommer nåt sånt alls. 😉