Boobies!

Det här med anatomi har aldrig varit enkelt. Trots det har jag först på senare år tagit hjälp av foton eller krokiteckningar för att se hur människor egentligen ser ut i olika positioner. Det blir än mer relevant när jag tecknar kroppar som är konstituerade på ett helt annat sätt än min egen. Som när jag arbetar med manliga karaktärer. Eller Johanna. Ett vanligt misstag som jag gör är tydligen att Johannas bröst inte blir tillräckligt hängiga när jag tecknar henne i naket tillstånd. I nedanstående rutor är brösten justerade i ett försök att få till den rätta hängigheten, men jag vet inte om det verkligen lyckades.


Själv har jag alltid varit smal och utrustad med små, anti-gravity boobs, så jag har nog lite svårt att föreställa mig hur ett par stora bröst egentligen fungerar. Faktum är att jag blir förbryllad varje gång jag försöker sätta mig in i hur det skulle vara att ha företräden som gjorde sig påminda flera gånger om dagen på grund av sin storlek. Ibland har mina egna märkts av så lite att jag varit tvungen att känna efter ifall de fortfarande sitter kvar. Andra har också ifrågasatt deras existens ibland, i synnerhet när jag var yngre och nästan alltid gick runt i lite bylsiga kläder.


Men! Jag har faktiskt alltid gillat dem.

 • http://www.blogger.com/profile/14377175593781972772 Stef

  Att utgå från andra människor när man ritar olika kroppstyper är jättebra! Karaktärerna i Anima har just fått sina egna kroppstyper, om man bläddrar i de gamla numrerna så ser de precis likadana ut ^^;Jag tycker att du lyckades med hängigheten. Lisa Medin nämnde någon gång att hon designade Catherine(i Medley) också lite för att utmana sig själv i att rita stora bröst. I propra kläder. :DMina bröst gör sig förresten bara påminda när de kliar(oftast olägligt).

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Bra att du tyckte att hängigheten såg rätt ut. Patrik har också gett dem sitt godkännande nu ;)Jag köpte fotoboken ”Nakna svenskar” för nåt år sen, som består av en massa olika nakna människor med olika kroppstyper. Jättebra för att använda i tecknandet, tänkte jag. Problemet är bara att man ju bara får se dem från en vinkel och i en ställning.

 • http://www.blogger.com/profile/15746300814850847734 P

  ”Problemet är bara att man ju bara får se dem från en vinkel och i en ställning.”Jag har haft lite fantasier om att prova på att sitta nakenmodell nångång. Kanske kunde vi hjälpa varandra? 🙂 Nu har jag tyvärr inga hängbröst att erbjuda (då jag är väldigt smal), men det kanske fungerar ändå? Det finns ju andra hängiga kroppsdelar hos oss killar om du känner att det är just ‘köttets hängighet’ du vill öva dig på att teckna av… usch, den blev ju lite snuskigt den här kommentaren men det var verkligen inte min avsikt./en annan Patrik

 • http://www.blogger.com/profile/09513866212871593402 Li

  Hej Patrik.Jag kollar inte äldre blogginlägg lika ofta som de nyare, men idag såg jag din kommentar.Och…det var ett generöst erbjudande. Men det vore nog bättre om vi diskuterade saken via mail. Min e-postadress är liosterberg@hotmail.com.